Kepez Belediyesi, ilçeyi ikiye bölen su kanalının güneyindeki Şelale Caddesi’nin birinci etabında başlattığı sıcak asfalt çalışmasını tamamladı.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün, birinci döneminde peyzaj ve gece aydınlatması çalışmasıyla inci bir gerdanlık görünümü kazanan DSİ su kanalının, yanındaki yolların alt ve üst yapısı yenileniyor. Kepez Belediyesi, ilk yenileme çalışmasını kanalın güneyindeki Şelale Caddesi’nde gerçekleştirdi. Caddenin Varsak Köprüsü ile Kütükçü Köprüsü arasındaki bölümünde önce elektrik iletim hatları yer altına alındı. Daha sonra Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından, freze iş makinesi ile caddenin ekonomik ömrünü tamamlayan ve bozulmaların olduğu mevcut asfaltı kaldırdı. Kaldırılan asfaltın yerine ise 9 bin 700 ton sıcak asfalt döküldü. Asfalt çalışması, caddenin Fevzi Çakmak, Kuzeyyaka, Kütükçü ve Yeni Emek mahalleleri arasındaki 3 bin 100 metrelik bölümünde yapıldı.

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, asfalt serme işlemini tamamlamasının ardından caddenin güney kısmında parke kaldırım çalışmasına geçti. Caddeye 5 bin metrekare parke kaldırım taşı döşeneceği, kaldırıma görme engelli vatandaşların yürürken yollarını takip edebilmeleri amacıyla kabartma takip taşları yerleştirildiği ve kaldırımların girişlerine ise tekerlekli sandalye kullananlar için uygun rampalar konulduğu belirtildi. Caddeye prestij ve güzellik kazandıran asfalt ve kaldırım hizmetinin maliyetinin 2 milyon lira olduğu açıklandı.

Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri, su kanalının diğer bölümlerini plan ve program içerisinde etaplar halinde yenileyeceklerini bildirdi.