Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın Ankara’da düzenlediği 4.Esnaf ve Sanatkârlar Şura’na, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne (AESOB) bağlı il ve ilçelerdeki oda başkanları ve yönetim kurulu ile birlikte katılan AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, şurada esnafın tüm sorunlarının ele alındığı bildirdi.

26-27 Kasım tarihlerinde Congresium Ankara ATO Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen şuranın, esnaf ve sanatkarların sorunlarının tespit edilerek çözüm yollarının belirlenip giderilebilmesi bakımından önem taşıdığını ifade eden AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, önemli kararların alındığını söyledi. Sorunların birçoğunun çözüme kavuşturulabilmesi açısından da önemli adımların atıldığını söyledi. Sevimçok, “16 yıl aradan sonra oldukça faydalı geçtiğine inandığımız bir esnaf şurası yapıldı. Şuraya Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılması esnaf teşkilatımız için oldukça önemliydi. Geçekleştirilen şurada esnafın tüm sorunları masaya yatırılarak bu sorunların önemli bir bölümü de çözüme kavuşturuldu” dedi.

Şurada mevzuat değişiklikleri, vergi, sosyal güvenlik, mesleki eğitim, kredi finansman ve yenilikçilik gibi altı ana başlık altında pek çok sorunun görüşülerek bazı kararlar alındığını ifade eden Sevimçok, “Bu kararlar içerisinde tabii ki de en öne çıkanı emekli olmayı hak ettiği halde birikmiş borcu yüzünden emekli olamayan esnafın bu sorunlarının çözüme kavuşturulmasıydı. Cumhurbaşkanımız bu noktada, emekliliği gelmiş ama borcundan dolayı emekli olamayan esnafa Halk Bankası kanalıyla 36 ay vadeli, 0.95 oranında faizle kredi imkanı sağlanarak emekliliklerinin kazanılmasının sağlanacağı müjdesini de verdi” diye konuştu.