Antalya’nın Manavgat ilçesinde Süt Birliği tarafından Kırsal Kalkınma’dan alınan 8 ton kapasiteli iki adet süt tankı, Aşağı Işıklar Mahallesi’ndeki merkeze monte edildi.

Manavgat Süt Birliği Başkanı Bilal Ay konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, tankların montajının yapıldığını ve merkezin tüm fiziki eksiklerinin tamamlayarak 1 Kasım tarihinde bölgede süt toplanmaya başlanacağını bildirdi. Ay, "Manavgat’ın daha önce Yeniköy’e 2008 yılında kurmuş olduğu 12 ton kapasiteli süt toplama merkezimiz vardı. 2013 yılında ve 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren faaliyete geçirdiğimiz Taşağıl’da da 16 ton kapasiteli süt toplama merkezimiz vardı. Manavgat’ın son toplama merkezi, Alara Çayı ile Manavgat Çayı arasındaki köylerdeki üyelerimizin sütlerini yerinde soğutabilmek süt kalitesi bakımından önemli. Bu bölgenin sütleri daha önceleri Yeniköy süt toplama merkezimize gidiyordu. Şimdi bu toplama merkezimiz ile 1 saate yakın bir zaman kazanacağız" dedi.

Aşağı Işıklar toplama merkezi binasının tamamlandığını, 2 süt tankının Kırsal Kalkınma’dan alındığını ifade eden Ay, "Buraya 2 tank daha koyacağız. Hedefimiz 4 tank ve 16 ton kapasiteye ulaşmak. Yerimiz gayet müsait. Yaz aylarında sütün PH derecesi çok önemli oluyor. Sütün sabah akşam toplanıp erkenden soğuk süt tanklarına girmesi, süt kalitesi bakımından pazarda çok daha güçlü olunmasının nedeni. Biz Manavgat sütünü marka yapmak istiyoruz" şeklinde konuştu.