Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Akdeniz Sanayi Sitesi esnafıyla kahvaltıda buluştu.

Dertlerinin Antalya’ya hizmet olduğunu ifade eden Başkan Türel, Antalya’nın rakipleri koşa koşa ilerliyorken, geçen dönem sınıfta kaldığını, 5 sene de 15 sene kaybettiğini söyledi. 2009 seçimlerinden önce 10 kavşak yapacağını söylediğini hatırlatan Başkan Türel, “Yıl 2015, 19 kavşak yapmak zorunda olduğumuzu söylüyorum. Niye? Çünkü geçen dönemde yapılması gereken kavşakların hiç birisi yapılmadı. Halbuki bu dönemde 10 kavşak yeterliydi. Açığı kapatmak zorundayız. Şimdi 10 senede yapılacak 19 kavşağı, 5 seneye sıkıştırmak zorundayız” dedi.

Yapılacak hizmetlerin kolay olmadığını anlatan Başkan Türel, “Mevlana Kavşağı’na bir üst geçiş ekleyip üç katlı kavşak haline getireceğiz. Bunun için yakında trafiğe kapatacağız. Şu an alternatif yol güzergahları üzerinde çalışıyoruz. Alternatif yollar şunlar desek de alışıncaya kadar zaman geçiyor. Trafik sıkışıklığını ne kadar ön görsek de alışma sürecinde ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Bunları yine yaşayacağız” diye konuştu.

Akdeniz Sanayi Sitesi’nin kamyon garajı sorununu da çözeceklerini ifade eden Başkan Türel, “Kamyon garajı olarak düşünülen alan planda okul ve yeşil alan olarak planlanmış. Bunu yapabilmemiz için yerine başka bir yerde emsal bir alan göstermemiz lazım. Yoksa iptal olabilir. İşimizi sağlam yaptığımızda bir sorun olmaz. Kepez Belediye Başkanımız Hakan Tütüncü ile görüştüm. Kepez bölgesinde yeşil alan olabilecek alternatif bir alan arayışına başladık. Bulduğumuz takdirde en kısa zamanda çözeriz” ifadelerini kullandı.