Kızılağaç Turizm Yatırımcılar Derneği (KITUYAD), 2014 yılının son toplantısını Antalya’nın Manavgat ilçesinde Ali Bey Club’ta yaptı.

2014 yılı turizm sezonunun değerlendirildiği toplantıda, Türkiye’nin kuzey ve güney sınırlarında yaşanan sıcak gelişmelerin özellikle eylül ayı sonuna doğru etkisini gösterdiği ve tesislerin belirlenen tarihlerden önce sezonlarını sonlamak zorunda kaldıkları belirtilirken, 2015 yılı turizm sezonun iyi geçmeyeceğinin sinyallerinin erken alındığına vurgulandı.

KITUYAD Başkan Ahmet Kolukısa toplantıda yaptığı konuşmada, "Zor bir sezon bizi beklese de, netice de bu sektörden ekmek yiyoruz ve sıkıntıları da biliyoruz. Turizmin problemleri yöresel farklılıklar gösterse de genel de benzer ve ortak sıkıntılar, her zaman olduğu gibi üstesinden geliriz" dedi.

2015 yılı için kısa vadedeki planları dahilinde, derneğin mevcut internet sitesindeki yetersizliklerin giderilmesi için yeni ve daha etkili bir internet sitesi ile Google Earth‘ta yıl boyu devam edecek üst seviyede erişime imkan veren yayın için bütçe çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Kolukısa, "Fuar organizasyonlarının verimli olmadığını düşünerek, geçen yıl kaldırmış olduğumuz fuar standımızı bu yıl da aktive etmeyi düşünmüyoru, bölgedeki üye olmayan tesislerin üyelik işlemleri için çaba sarf edeceğiz, bölge ilaçlaması için son üç yıldır olduğu gibi saha ilaçlama yapacağız, otellerinin her birinin önüne halk otobüsü durağı yapılması için belediye ile görüşeceğiz. Talebimiz yerine getirilememesi durumunda, Manavgat Belediyesi’nin de bilgisi ve onayı ile içerisine reklam alınabilecek tarzda kapalı ve nizami olacak şekilde kendi imkanlarımızla yapmayı düşünüyoruz.Ayrıca su sporları konusunda, bölgenin tamamında faaliyetleri üstlenebilecek alt yapı çalışmamızı tamamladık. Su sporları ile ilgili yapılacak olan ihaleye katılacağız" dedi.