Kepez Belediye Başkanı ve Akdeniz Belediyeler Birliği (AKBB) Başkanı Hakan Tütüncü, birliğe bağlı 53 belediyeyi dört ay içerisinde ziyaret ederek bir ilke daha imza attı.

Akdeniz Belediyeler Birliği’nin, siyasetin birleştirici gücü olma özelliğini taşıdığını ifade eden Başkan Hakan Tütüncü,“Akdeniz Belediyeler Birliği çalışma kapsamında Antalyamızın doğu ilçelerini ziyaret ediyoruz. Göreve geldiğimizde Akdeniz Belediyeler Birliği hizmet çanağı içerisindeki bütün belediye başkanlarını makamlarında ziyaret etme hedefimiz vardı.Bu ziyaretlerimizle birlikte 53 belediye başkanımızı makamlarında ziyaret etmiş olduk. Onlarla çalışmaları hakkında sohbet etme imkanımız oldu. Problemler ve bu problemleri çözüme kavuşturmak adına ciddi manada kolları sıvadık” dedi.

Belediyeler Birliği ve benzeri kuruluşların üyelerinin haklarını, hukuklarını, menfaatlerini savunmak onların çalışmalarında yol gösterici olmak noktasında insiyatif üstlendiğini kaydeden Tütüncü, “Biz de burada siyasetin birleştirici gücü olma noktasında ciddi manada insiyatif üstlenmiş bulunmaktayız” şeklinde konuştu. Seçimlerden sonra seçilen belediye başkanının parti rozetini çıkarması ve halkın tamamına hizmet götürmesi zorunluluğu olduğunu belirten Başkan Tütüncü şunları söyledi:

“Elbette ki, demokratik geleneğimiz neticesinde her belediye başkanımız bir siyasi partiden seçilir. Ama hepimiz seçildikten sonra halkımızı kucaklamak tümüne hizmet götürmek zorundayız. Bu çalışmalarımız esnasında da biz Belediyeler Birliği olarak idarelerimizin özellikle bütünşehir kapsamında Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte ilçe belediyelerimizin uyum ve koordinasyon içerisinde çalışabilmesi için gerekli her türlü çalışmayı yapmak gibi bir pozisyonumuz var. Buna yönelik olarak da çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam edecektir. Sizin sorunlarınız bizim sorunlarımızdır. Bunların çözümü noktasında da çaba sarf etmeliyiz.”

AKBB olarak eğitim, araştırma ve inceleme çalışmalarına devam edeceklerini ifade eden Başkan Tütüncü; “Belediye Birlikleri aynı zamanda belediyelere bir ufuk çizen, yol gösteren onların önünü bu anlamada açan birliklerdir. Gerek eğitim çalışmalarımızı, gerek araştırma inceleme gezilerimizi, gerekse yuvarlak masa toplantılarımızı gerçekleştiriyoruz, gerçekleştirmeye de devam edeceğiz. El ele verdiğimiz sürece hem kurumlarımızın vatandaşımıza verdiği hizmeti yüceltmiş ve yükseltmiş olacağız, hem de bölgemize çok daha farklı heyecanla hizmet hamlelerini taşımış olacağız” dedi.

Kepez Belediye Başkanı ve Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı Hakan Tütüncü’ye, ziyaretleri esnasında, AKBB Danışmanı Adlıhan Dere, Büyükşehir Meclis Üyesi Bahattin Bayraktar, AKBB Genel Sekreteri Hüseyin İnce, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Rıza Sümer, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri eşlik etti.