Antalya Mimarlar Odası’nı ziyaret eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Ortak akılla, hepimiz kazanıyoruz. Sivil toplum kuruluşu odalarla, sözde değil özde işbirliği yapıyoruz” dedi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez Belediyesi bazı meclis üyeleri ve bazı belediye birim müdürleri, Antalya Mimarlar Odası’nı ziyaret etti. Antalya Mimarlar Odası Başkanı Osman Aydın tarafından makam odasında ağırlanan Başkan Tütüncü, şehrin ve ilçenin gelişmesinde odayla gerçekleştirdikleri ortak akla dikkat çekti.

Antalya Mimarlar Odası’yla ortak yapılan çalışmaların şehri daha da ileri seviyelere getireceğini söyleyen Başkan Tütüncü, “Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi ve Turgut Cansever Mimarlık Ödülleri’yle, işbirliklerimizi sözden, icraata döktüğümüzü düşünüyorum. Halka dönük, halkın yararlanabileceği son derece somut adımlar bunlar. Bu işbirliğimiz bizi mutlu ve memnun ettiği gibi bölge halkını da mutlu ediyor. Ortak akılla ortaya koyduğumuz bu eserler, bir dönemin imzası oldu” dedi.

Şehirleşen Kepez ilçesinde işbirliklerinin fikirlerle işlevsel olarak ortaya çıktığını belirten Başkan Tütüncü, şunları söyledi:

“Ortak aklı her zaman önemseyen bir belediye başkanı oldum. Ortak akla katkı veren en büyük güç de sivil toplum kuruluşlarıdır. Meslek örgütleri ve meslek odaları o anlamda çok önemli. Ortak akılla, hepimiz kazanıyoruz. Gerek sivil toplum kuruluşları gerekse şehir kazanıyor. Modern bir görünümle halkımız kazanıyor. Sivil toplum kuruluşu odalarla, sözde değil özde işbirliği yapıyoruz.”

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün meslek odalarına yaklaşımı ve verdiği değerle Türkiye’deki birçok belediye başkanına örnek olması gerektiğini söyleyen Antalya Mimarlar Odası Başkanı Aydın ise, “Ortak akılla ortaya koyulan projeler, kentimizde, ülkemizde yaşanabilecek hadiseler değil. Sizden gelen istekler ve şehir için ortak paydada çalışıp, halkımız için daha da iyi eserler ortaya çıkacaktır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından oda yönetimi ve Kepez Belediye heyeti, hep birlikte günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.