Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, bir süredir kamuoyunda tartışılan Dokuma alanıyla ilgili olarak, arazinin halka kazandırılması için gereken bütün hassasiyeti göstereceklerini belirtti.

Dokuma İplik Fabrikası alanıyla ilgili devam eden hukuki süreçte, şeffaflık, katılımcılık ve ortak akıl kullanarak bölgenin geleceğine Antalyalıların karar vereceğini belirten Başkan Tütüncü, “Başta muhalefet partileri CHP ve MHP başta olmak üzere, sivil toplum kuruluşları ve kamuoyuna açık bir çağrım var. Herkesi Dokuma’ya davet ediyorum. Ne zaman arzu edip isterlerse kendilerini bizzat kendim gezdirip, belgeler ve deliller üzerinden alanla ilgili bilgilendirmeye her zaman hazırım” dedi.

Dokuma alanının Antalya’nın göz bebeği olduğuna dikkat çeken Başkan Tütüncü, “Benden önceki belediye başkanının attığı hatalı bir adımın, bugüne kadar yansımaları devam ediyor. Dokuma alanında 5,5 yıldır kararlılıkla sürdürdüğümüz hukuk mücadelemizde çok önemli aşamaları geride bıraktık. Çok daha güzel günlere doğru yürüyoruz. Bu aşamada Dokuma’yla alakalı soru soran fikir ve görüşte bulunan herkesin önerilerine ciddi manada değer veriyoruz” şeklinde konuştu.

Antalya’daki gazeteci, yazar, sivil toplum kuruluşu, muhalefet partilerinin il ve ilçe başkanlarını dokuma arazisinde ağırlamaktan mutlu olacağını belirten Başkan Tütüncü, şunları söyledi:

“Dokuma arazisinin hukuki durumu hakkında kendilerine bilgi vermekten büyük bir memnuniyet duyacağım. Onların her türlü sorularını yerinde yanıtlayacağımı belirtiyorum. Bundan sonra Dokuma’nın kapıları bilgi almak isteyen bütün hemşehrilerimize sonuna kadar açıktır. Gelsinler her türlü bilgiyi burada yapalım. Her türlü soru işaretini bize sorsunlar ve işin gerçeğini bizden öğrensinler. Kamuoyuna ve muhalefet partilerimiz MHP ve CHP’ye açık bir çağrıdır. Bunun artık kamuoyunda yer bulmasını istiyorum.”

Dokuma arazisine kimseyi dokundurtmayacaklarını ve hukuki mücadeleden asla vazgeçmeyeceklerini kaydeden Başkan Tütüncü,

”Dokuma’ya asla bir otel, asla bir residence asla da AVM yapılmayacak. Alanın iki tane bölümü var. Birinci bölüm eski fabrikanın yer aldığı bölge. Burayı, aslına uygun şekilde restore edip, tamamen halkımızın kullanabileceği bir proje yapmak istiyoruz. Bölgede, halkın sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına cevap vereceğiz. Ve halk, çevreyle buluşup, botanik bahçelerinde dinlenmelerine göre düzenleyeceğiz. Burada tek bir ağaca zarar gelmeyecek. Burada tek bir ağaç kesilmeyecek ya da taşınmayacaktır. Bunun da garantisini veriyorum” ifadelerini kullandı.

Dokuma’da her zaman şeffaf yaklaşım içerisinde olduklarını ve olacaklarını belirten Başkan Tütüncü, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tartışılan bir konuda herkese açık davet veriyoruz. Bu da ne kadar samimi olduğumuzun açıkça bir göstergesidir. Belediye Başkanı, Dokuma arazisi içinde bölgeyle ilgili sorusu olan herkesi bekliyor. İktidar ve muhalefete çağrıda bulunuyor. Belgelerle bizzat ‘Gelin, size anlatalım’ diyen bir belediye başkanı var. Bu bile şeffaflık konusunda üzerinde durulması gereken bir konudur.”

Belediye olarak sorunun çözümü için yaklaşık 5 yıl 6 aydır çetin bir hukuk mücadelesi verdiklerini söyleyen Başkan Tütüncü, “2012 yılındaki mahkeme kararıyla birlikte tahsisin iptali aşamasını tamamladık. Bu çok büyük bir hukuk zaferi. Antalya Barosu müdahil olmak istiyorsa buyursunlar, işbirliği yapalım. Muhalefetin hukukçu meclis üyeleri var. Onlara buradan davette bulunuyorum. Onlar, yine hukuk bilgilerini bizimle paylaşsınlar. Dokumayla kendini sorumlu hisseden hukukçu meslektaşlarım varsa onların bilgi ve tecrübelerini alalım. Sivil toplum, yazarlar bunlarla alakalı görüş ifade edecek herkesi, bu sürece katılmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Dokuma için ortak akla önem verdiklerini belirten Başkan Tütüncü, “Biz, belediye olarak bütün adımlarımızda şehrin ortak aklını çok önemsedik. Ortak akılla da 5,5 yıllık zaman zarfında Antalya’da çok iyi işler yaptık. Bereketini ise toplum olarak hep birlikte gördük ve yaşadık. En büyük ortak akıl buluşmasını dokuma arazisinin halka kazandırılması konusunda yapalım istiyorum” dedi. Dokuma’yla ilgili tek düşüncelerinin halka kazandırılması olduğunu vurgulayan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, şunları kaydetti:

“Ortak akıl platformunda oluşturacağımız tartışma ortamı, Dokuma’dan nasıl bir projeyi hayata geçireceğimizle ilgili. Ortak akıl, bize yön veren çalışmalar olacak. Şeffaflık, katılımcılık ve ortak akılla, Dokumanın geleceğine Antalyalılar karar verecek. Dokuma’nın halka ne şekilde kazandırılacaksa ona şehirdekiler karar verecek. Çalışkanlığımız, dürüstlüğümüz, şeffaflılığımız ve ortak akılla bu sorunu en sağlıklı şekilde ortadan kaldıracağız. Herkesi Dokuma’ya davet ediyorum. Özellikle muhalefet partilerinin Kepez ilçe başkanlarını çağırıyorum. Ne zaman arzu edip isterlerse kendilerini bizzat kendim gezdirip, belgeler, deliller üzerinden bilgilendireceğim. Bu çağrının yapılması bile başlı başına çok önemli bir şeffaflık. Bu iyi niyet göstergesidir. Onlar da bu çağrıya kulak verirse, biz de bilgilendirmeyi yaparız.”