Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ) Turizm Fakültesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü, “Turizm ve Otelcilikte Kariyer Seminerleri” devam ediyor.

Dönem sonuna kadar sürecek seminerlerin altıncısı, UAÜ kampusünde gerçekleştirildi. Turizm Fakültesi öğrencilerinin yanı sıra ilgi duyan tüm öğrencilere açık olan seminerin konuğu Delphin Hotel Yönetim Kurulu Üyesi Alper Cömertoğlu oldu. Ankara’da doğup büyüdüğünü anlatan Alper Cömertoğlu, yatırımcı gözüyle turizm sektörünü tahlil etti. Türk turizminin 1980’li yıllarındaki motorsikletli, kamp ve karavan turizmini geride bıraktığını ifade eden Cömertoğlu, turizm faaliyetlerine ailece 1982’de başladıklarını kaydetti.

1988’de ilk otellerini yaptıklarını, bugün Akdeniz bölgesinde otel sayısını altıya çıkardıklarını belirten Alper Cömertoğlu, kendisinin kariyer sıralamasını müdür yardımcılığı, müdürlük, genel müdürlük ve yönetim kurulu üyeliği olarak yaptı. Genç turizm adaylarına önemli tüyolar veren Cömertoğlu, “Delphin Oteller Grubu olarak en belirgin özelliğimiz personelimizi kendimizin yetiştirmesidir. Hiçbir departmanımızın müdürü dışarıdan gelme değildir. Dışarıdan gelse kendi tarzıyla gelecek ve bizim tarzımızla zaman zaman çakışacaktır. Bu uygulamamızla hem daha sağlıklı sonuç alıyoruz, hem de çalışanımızın aidiyet duygusu gelişiyor. Turizm sektörü çok yorucu olduğundan, genç yaşta müdür yapmayı tercih ediyoruz. 30-35 yaş aralığı ideal, çünkü sezonda 12 saat çalıştıkları oluyor. Sizlere tavsiyem analitik düşünceye önem verin. Vizyon sahibi olun. Verileri ve bilgileri düzgün topladığınız zaman her türlü gelişimi sağlarsınız” dedi.

İşletmelerin beklentileri hakkında da bilgi veren Cömertoğlu, öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu:

“İşletme sizden ne bekliyor bunu iyi analiz edin. Size işletme bunu açıkça söylemez, bunu sizin keşfetmeniz lazım. Kendinize ‘Bu şirket benden ne bekliyor? Buranın başarı kıstası nedir?’ sorularını sorduğunuz zaman, başarınız da arkasından gelecektir.”

Öğrencilerin de sorular yönelttiği söyleşi sonunda Dr. Senem Yazıcı, Delphin Hotel Yönetim Kurulu Üyesi Alper Cömertoğlu’na katılımından dolayı teşekkür ederek, kendisine plaket takdim etti.