Dünyanın ikinci büyük kanyonu olan Uşak Ulubey Kanyonu’ndaki cam seyir terası yapımı işini Antalya’nın Kumluca ilçesinden bir firma tarafından yürütülürken, Ulubey Kaymakamı Mehmet Aksu cam seyir terası yapımını incelemek için geldiği ilçede Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya’yı makamında ziyaret etti.

Kanyonda yapımı süren cam seyir terasının büyük bir bölümünün tamamlandığını, 1.3 milyon lira maliyetli cam seyir terasının tamamlandığında başta Ulubey olmak üzere ülke turizmine büyük katkı sağlayacağı bildiren Kaymakam Aksu, ihaleye katılan firmalar içinde Kumluca’dan bir firmanın ihaleyi kazanarak işe başladığını ve işin planlanan şekilde devam ettiğini bildirdi.

Cam seyir terasının yapım işini üstlenen firma sahibi Fatih Sarkıyalı da, projenin tamamının 3 milyon lira olduğunu, cam seyir terasının 167 metre yükseklikte ve 135 metrekare alana sahip olduğunu söyledi. Kanyonun açığa uzantısının 12 metre olacağını ifade eden Sarıkayalı, “Dünyanın ikinci büyük kanyonu olan Ulubey Kanyonu’nda böyle bir iş yapıyor olmaktan dolayı çok mutlu ve gururluyuz. İnşallah proje tamamlandığında Ulubey ilçesine, ülkemize büyük katkısı olur. Projenin hazırlanması, uygulamaya geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da, ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, dünyanın ikinci büyük kanyonunda yapılmakta olan cam seyir terasının Kumlucalı bir firma tarafından yapılıyor olmasından dolayı büyük bir gururlandığını söyledi. Ulubey Kaymakamı Mehmet Aksu’nun projenin açılış törenine davet ettiği Başkan Çetinkaya, “İnşallah Ulubey Kanyonundaki cam seyir terasının açılış törenine katılacağım. Buradaki cam seyir terasının yapımının Kumlucalı bir firma tarafından yapılıyor olması, bizler adına, ilçemiz adına gurur kaynağıdır. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyor, Ulubey ilçesine, ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.