Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Elmalı Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencilerine Öğretim Görevlisi Rukiye Kılıç rehberliğinde "Madde Bağımlılığının Hukuksal Boyutu" konulu bir seminer verildi.

Elmalı Meslek Yükseokulu’nda (MYO) düzenlenen "Madde Bağımlılığının Hukuksal Boyutu" konulu seminerde, Antalya Barosu avukatlarından Necla Bilgili, Türk Ceza Kanunu’nda uyuşturucu ve uyarıcı madde suçları ile uygulanacak ceza hükümleri konularında öğrenciler bilgilendirdi. Avukat Bilgili, "5 yıl alacağınız bir hüküm, hayatınızdan sadece 5 yılınızı almaz, bütün hayatınızı gölgesinde bırakır. Okul hayatınız, iş hayatınız her şeyiniz kirlenir. Aslında karanlığa gömülen tek sizin hayatınız da olmaz. Ailenizin, sevdikleriniz, kuracağınız yuvanın, sahip olacağınız evlatların hayatına da kara bir leke sürülmüş olur" dedi.

Bağımlılık yapan maddelerin kullanımında arkadaş ortamının belirleyici bir faktör olduğunu belirten Avukat Bilgili sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnsan hayatında yaşanan sorunların mutlaka bir çözüm yolu bulunmaktadır. Sorunlar birebir ilişkilerle, aile bireyleriyle konuşarak, paylaşarak rahatlıkla aşılabilir. Uyuşturucu maddelerin kullanımı ile hiçbir sorun çözülemediği gibi, daha derin bir batağa saplanmaya da neden olabilir. Madde bağımlılığı bir uçurum kenarında olmaktır. Nasıl ki bir arkadaşınız uçurum kenarındayken düşmesin diye onu tutar, düşmemesi için elinizden gelen her şeyi yaparsanız, bağımlı olduğunu bildiğiniz arkadaşlarınızın kurtulması için de elinizden gelen her şeyi yapmalısınız."

Seminer sonrasında öğrencilerin sorularını cevaplayan Avukat Bilgili, Elmalı MYO yönetimine ve öğretim elemanlarına böyle bir konuda farkındalık oluşturmaya çalıştıkları için teşekkür etti.