Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, atıl ve bakımsız durumda bulunan Lara ormanlık alanının Antalyalılar için belediyeye tahsisini istedi.

Başkan Uysal, Turizm Bakanlığı’na yapılan tahsis talebi başvurusu için kamuoyundan destek istedi Lara bölgesinde atıl ve bakımsız bulunan 868 bin 625 metrekarelik ormanlık alanı sadece Muratpaşa’da değil Antalya’da yaşayanların günübirlik mesire alanı olarak kullanabilmelerini amaçlayan Muratpaşa Belediyesi, tahsis talebinde bulundu.

Muratpaşa’da yaşayanların piknik ve mesire alanı olarak kullanabilecekleri herhangi bir ormanlık veya yeşillik mesire alanının bulunmadığına dikkat çeken Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Muratpaşa’da yaşayan vatandaşlarımız Konyaaltı Belediyesi’ne bağlı Çakırlar Bölgesi’ndeki Kepez Belediyesi’ne bağlı Orman Bakanlığı’ndan tahsisli Kepez Park olarak adlandırılan bölgedeki ya da Döşemealtı Belediyesi’ne bağlı Nebiler mevkinde yine Orman Bakanlığı’ndan tahsisli bölgedeki piknik ve mesire alanlarına 20-30 kilometre yol katederek gitmek zorunda kalmaktadırlar” dedi.

Başkan Uysal, belirtilen piknik ve mesire alanlarının uzaklığının yanı sıra merkez nüfusunun 1 milyonu aşması ve iklim koşulları gereği pek çok ziyaretçinin 12 ay boyunca kente geliyor olmasının ihtiyacın karşılanmasında yetersizliğe vurgu yaparak, “Muratpaşamız’da bu eksikliğin giderilmesi yönünde çalışmalar yaptık. Lara mevkinde yer alan yaklaşık 868 bin 625 metrekarelik orman sahasının doğal sit alanına zarar vermeyecek şekilde düzenlenerek piknik, mesire günübirlik kullanım alanı şeklinde belediyemize tahsisinin sağlanarak halkımızın kullanımına sunulması yönündeki resmi talebimiz bugün itibari ile Turizm Bakanlığı’na iletilmiştir. Antalya’daki tüm gerçek ve tüzel kişileri yerel yönetim birimlerini bu çabamıza destek vermeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

(SK-Y)

.