Ardahan’da Cumhuriyetin 91. kuruluş Yıl dönümü coşku ile kutlandı.

Her yıl Cumhuriyet Bayramı’nı karla karşılayan Ardahan’da bu sefer güzel ve sıcak bir hava hakimdi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Ardahan Valisi Ahmet Deniz bir konuşma yaptı. Deniz konuşmasında, ’’91. Yıldönümünü milletçe, büyük bir heyecan ve coşkuyla kutluyoruz.Tarihi şan ve şerefle dolu milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde yürütülen kurtuluş mücadelesinden zaferle çıkmış ve tüm dünyaya Türk milletinin esaret altında tutulamayacağını bir kez daha göstermiştir. Milletimizin bu onurlu mücadelesi, birçok mazlum millet için de örnek olmuştur. 91 yıl önce çok zor şartlar altında kurulan Cumhuriyetimiz, sosyal ve ekonomik alanda birçok yeniliklere ve değişimlere yol açmıştır. Demokrasi, hukukun üstünlüğü ve temel hak ve özgürlükler alanında önemli gelişmeler olmuştur. Bu gelişmeler çerçevesinde Türkiye bölgemizin en istikrarlı ülkesi olarak zorda kalan herkesin sığınacağı güvenli bir liman olmuştur. Ülkemizin de istikrarlı büyümesi bazı dış güçleri rahatsız etmektedir. Bu güçler, terör örgütünü kullanarak Türkiye’nin huzur ve güvenliğini bozmak için çalışmakta ve birlik ve beraberliğimizi hedef almaktadır. Ancak şunu bilmeliler ki, Mevlana Celaleddin Rumi, Yunus Emre ve Hacı Bektaş Veli’nin sevgi ve hoşgörü tohumlarıyla yoğrulan bu topraklarda binlerce yıldır devam eden kardeşliğimizi hiçbir güç bozamayacaktır. Kim ne yaparsa yapsın, bizler milli ve manevi değerlerimize, birlik ve beraberliğimize sahip çıktığımız sürece yarınlar aydınlık olacaktır.’’ dedi.

. Geleceğe yön vermek için tarihimizi iyi bilmek ve anlamak hepimizin görevi olduğunu söyleyen Deniz, ’’Türkiye Cumhuriyetinin hangi zor şartlar altında kurulduğunu hepiniz çok iyi bilmelisiniz. Atatürk’ün sizlere emanet ettiği Cumhuriyete sahip çıkmak, sosyal ve ekonomik alanda gelişmesi için çok ama çok çalışmalısınız. Bu ülke sizlerin gayreti ve çalışkanlığı ile büyüyecek ve dünyada ki gelişmiş ülkeler arasında yer alacaktır. Unutmayınız ki, geleceğimize yön verecek olan sizlersiniz. Geleceğe yön vermek için tarihimizi iyi bilmek ve anlamak hepimizin görevidir. Geçmişini bilmeden büyük olmak, büyük hedeflere ulaşmak mümkün değildir.’’ diye konuştu.

Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. Şiirlerin okunmasıyla devam eden kutlamalar tören yürüyüşü ile tören sona erdi. Kutlamalara vatandaşlarda büyük ilgi gösterdi.