Ardahan Üniversitesi (ARÜ) İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi (İBEF) Türk Dünyası Topluluğu tarafından “Türkmenistan’ın Bağımsızlık Günü” nedeniyle bir gece programı tertip edildi.

Gecede, Türkmenistan’ın bağımsızlık mücadelesi, Türkmenistan’daki gelişmeler ve sosyo-ekonomik unsurlar anlatıldı. Programda Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ve Ardahan Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Ali Aslan, Türkmenistan ile ilgili çeşitli değerlendirmelerde bulundu.

Anma etkinliği Yenisey Konukevi’nde başladı. Programa Rektör Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Söylemez, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürkan Doğan, Doç. Dr. Ahmet Ali Aslan ile çok sayıda uluslararası öğrenci katıldı.

Programda ilk olarak konuşan Doç. Dr. Ahmet Ali Aslan, Türkmenistan ile ilgili yaptığı çalışmaları ve Türkmenistan’ın bağımsızlık mücadelesini anlattı. Daha sonra kürsüye gelen Rektör Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, “Bu geceyi düzenleyen öğrencilerimize gönülden teşekkür ediyorum. Ülkelerinden Türkiye’ye ve Ardahan’a okumaya geldikleri için… Biz üniversite olarak, siz çok kıymetli öğrencilerimizin her zaman yanında olmak için çalışacağız. Sizler, ileride yüksek makamlara geldiğinizde ve ülkelerinize döndüğünüzde faydalı işler yapmalısınız. Birçok Kafkas ve Asya ülkesi liderleri, bürokratları Türkiye’de eğitimleri sonrasında ülkelerini geliştirmek için çalışmışlardır.” diye konuştu.

Daha sonra Türkmenistanlı öğrenciler şiirler okudu. Gecede Türkmen pilavı ve Türkmenistan’a has yemekler konuklara ikram edildi.