Ardahan Üniversitesi (ARÜ) İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanlığı tarafından Tarih Bölümü öğrencilerine Şeytan Kalesi’nde tarih dersi verildi.

İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi (İBEF) Dekanı ve Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alpaslan Ceylan’ın rehberliği ile Arkeoloji Bölümü Öğr. Gör. Göknil Arda ve Tarih Bölümü Arş. Gör. Doğan Gezer eşliğinde 20- 22 Ekim 2014 tarihleri arasında “Eskiçağ Tarihi” adlı ders, Çıldır İlçesi’ndeki Şeytan Kalesi’nde işlendi.

Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, Çıldır’ın Yıldırımtepe (Rabat) mahallesinden yaklaşık olarak 2 km yürüme mesafesiyle ulaşılan, bir yarımada şeklindeki Karaçay Vadisi’nin üst kısmında yer alan, sarp ve korunaklı kayalıklar üzerinde bulunan Şeytan Kalesi’nde yaptığı derste öğrencilerin bulundukları coğrafyayı daha iyi tanımalarını amaçladıklarını belirterek, “Bugün burada kale ve bölgenin tarihi coğrafyasıyla ilgili konulara değindik. Bu önemli bilgilerin yanı sıra, kalenin M.Ö 1000 yılına kadar uzanan arkeolojik ve siyasi tarihi, kalenin fiziki yapısı ve günümüze kadar geçirdiği evreler konusunda da öğrencilerimiz bilgi sahibi oldular.” dedi.

Ayrıca Prof. Dr. Ceylan, kalenin konuşlandığı Karaçay vadisi hakkında öğrencilere bilgi verdi.

İBEF Dekanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, öğrenciler için gerçekleştirilen bu tür faaliyetlerin dönem içerisinde devam edeceğini belirtti.