Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül’ün Başkanlığını yürüttüğü, AK Parti Yerel Yönetimler 5. Bölge Belediye Başkanları Toplantısı, Erzurum’un Aziziye ilçesinde bulunan Hizmet içi eğitim Merkezi Salonunda gerçekleşti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül’ün başkanlık yaptığı toplantıya Bölge İl, İlçe Belediye Başkanları katıldı.

AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in açılış konuşmalarını yapmalarının ardından kürsüye çıkan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, hükümletin ülkeye yaptığı hizmetlerini sıraladı.

Toplantıya Katılanlar arasında bulunan Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Bölge sorunlarını ve çözüm önerilerini anlattı. Köksoy, İtfaiyenin belediyelere bir gelir kaynağı olmadığını, bunun yanında da bir çok belediyede yetersiz kaldığı, ülkemizde deneyimli, eğitimli kadrosu olan AFAD’a devredilerek daha iyi bir hizmet alımı olmasını önerdi.

Köksoy, AFAD’la birlikte kurulacak bu ekibin, belirli bölgelerde üstler kurularak, bu tür yangınlara daha hızlı müdahale ederek, zararın daha azamiye düşüleceğini söyledi.