Cumhuriyet Halk Partisi Ardahan İl Başkanı İlimdar Senem partileri ve yönetimi hakkında çıkan bazı haberleri eleştirerek, “CHP hakkında yapılan bu tür haberler asılsızdır” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Ardahan İl Başkanı İlimdar Senem, İlçe Belediye Başkanları ve partililer parti binasında bir araya gelerek bazı yayın organlarında CHP Ardahan il teşkilatı İle ilgili çıkan olumsuz haberleri değerlendirerek konuyla ilgili basın açıklaması yapıldı.

CHP Ardahan İl Başkanı Senem, “Cumhuriyet Halk Partisi bir kitle partisidir, Bizim bir tüzüğümüz var, bu tüzüğe göre partide Genel başkanından tutun, en alt kademede çalışan bu tüzüğe göre partinin menfaatini düşünerek siyaset yapar. Partiyi sağda solda basın aracılığı ile tartışmak yerine, tüzüğün müsaade ettiği yönde, ahlaklı ve düzenli bir şekilde parti yöneticiliği yapmak gibi yükümlülüğümüz var. Parti içerisinde tabi ki muhalefet olacaktır. Ancak yaklaşık 1 yıldır geçmişteki bir yöneticinin parti hakkında veya yöneticiler hakkında basın aracılığıyla bir takım hoş olmayan haberler yapması doğru ve etik değildir. Bizler il Yönetimi olarak bugüne kadar bu tür çıkan asılsız haberlere basın aracılığı ile cevap verme gereği duymadık. Eğer biz burada bir partiyi temsil ediyorsak, parti tüzüğüne göre hareket etmek zorundayız. Bizler tabiki basın özgürlüğünü savunuyoruz, ama gelin görün ki geçmiş yıllarda CHP’den il genel ve Belediye encümenliği için istifa eden arkadaşlarımızın bu gün istifa etmiş gibi gösterilmiş olması , ve benden demeç almalarına rağmen farklı bir şekilde haberlerin yapılması etik değildir” dedi.

Bir gazetenin yazmış olduğu ‘ İlimdar senem bu haberi okuduktan sonra istifasını ya bana, yada Genel Merkeze versin’ haberini hatırlatan CHP İl Başkanı İlimdar Senem, "Ben burada Cumhuriyet Halk partisini temsil ediyorum, hiç kimse benim istifamı isteyecek kadar alçalamaz, İstediğin kadar aleyhime yazabilirsin, Ancak bu hakkı size kimse veremez. Bunun hiçbir etik tarafı yoktur. Bizler yönetim olarak görevimizin başındayız, kimse fezeyana kapılmasın, yapılan bu haberlerde asılsızdır. Bu haberleri yapanları kınıyorum" dedi.