AK Parti Çıldır İlçe Teşkilatının 5. Olağan Genel Kurulunu oyların büyük çoğunluğunu alan mevcut ilçe başkanı Ahmet Rıfat Vural kazandı.

AK Parti Çıldır İlçe Teşkilatının 5. Olağan Genel Kurulu Çıldır Belediyesi düğün salonunda yapıldı. Kongreye delegelerin yanı sıra AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, AK Parti Ardahan İl Başkanı Yunus Baydar, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, İl Özel İdare Müdürü Hakkı Özgür, Çıldır Belediye Başkanı Yakup Azizoğlu, İl Genel Meclis Üyeleri, AK Parti Ardahan İl Teşkilatı mensupları ve AK Parti Damal İlçe başkanıda katıldı. Kongrede salt çoğunluğun sağlanmasının ardından konuşmalara geçildi.

Kongrede ilk sözü Çıldır Belediye Başkanı Yakup Azizoğlu aldı. Selamlama konuşması yapan Azizoğlu ve İl Genel Meclis Üyesi Etem Özcan ,adaylara başarılar dileyerek seçimin Çıldır için hayırlı olması temennisinde bulundular.

Baydar “Genel Merkez Tek Aday Demişti”

Çıldır Belediye Başkanı Yakup Azizoğlun’dan sonra söz alan AK Parti Ardahan İl Başkanı Yunus Baydar “ Genel Merkezimizin isteği tüm ülkede yapılacak olan kongrelerde tek adayla gidilmesi yönündeydi. Diğer ilçelerimizde hep tek adayla kongreye gittik. Ben isterdim ki bugün burada da Genel Merkezimizin isteği doğrultusunda tek adayla seçime gidilsin. Çıldır şuan konumu itibariyle yörenin kalkınmasında en önemli faktör konumundadır. Düne kadar hayal olan Çıldır Aktaş Sınır kapısı artık açılmak için gün sayıyor. Aktaş Sınır kapısı, Türkiye ile İran, Gürcistan, Ermenistan ve Azerbaycan bağlantısını sağlayacak tek güzergah olacaktır. Bugün burada yapılacak olan seçimin Çıldır için hayırlı olmasını temenni ediyor adaylara başarı diliyorum” dedi.

Atalay “Düsturumuz Hizmet”

Kongrede söz alan AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay “ 12 yıldır İktidarda bulunan partimiz her geçen yıl ülkenin istikrarına artılar katarak ilerliyor. Gerek ekonomide, gerek eğitimde, gerekse kalkınmada her geçen gün büyüyen ülkemiz dünya devletleri arasında ilk yirmi ülke arasına girmiştir. Biz parti olarak yatırımlarımızda her zaman aslan payını eğitime ayırdık. Bugün Türkiyede 120 Üniversite bulunmaktadır. İktidara geldiğimizde her ile bir üniversite açacağız dedik ve şuan Türkiyenin her ilinde bir üniversitemiz mevcuttur. Biz hiçbir şeye takılmıyoruz. Düsturumuz hizmet. Bunun için çalışıp çabalıyoruz. Onun içindir ki hep bir sonraki seçimlerde oylarımızı artırarak vatandaşlarımızın güvenini kazanıyoruz. Bugün burada yapılacak seçimde adaylarımıza başarı diliyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.

Vural “Partimize İvme Kazandırdık”

Kongrede en son söz alan mevcut AK Parti Çıldır İlçe Başkanı Ahmet Rıfat Vural “Genel Merkezimiz tarafından göreve atandıktan sonra ekibimizi oluşturup hızlı bir şekilde yerel seçimlere hazırlandık. Yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde ilçede bir ilki gerçekleştirerek 1903 oyla bir İl Genel Meclis üyeliği kazandık. Belediye başkanlığı seçimlerinde hüsran yaşasakta, girişimlerimiz sonucu Çıldır Belediye Başkanımız Yakup Azizoğlu’nun partimize katılmasını sağladık. Ağustos ayında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partililerimizle birlikte yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde yine tarihi bir oy alarak başarı elde ettik. Bu başarıdaki en önemli etken şüphesizki öncelikle Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’nın kendisi, sonrada partimize gönül veren değerli yönetim kurulu ve delegelerimizindir. Bugün burada bizi yanlız bırakmayan kıymetli konuklarımızı ve karda kışta oy kullanmak için gelen delegelerimizi canı gönülden selamlıyor, dostane bir seçim diliyorum” dedi.

Seçimin Galibi Vural

Konuşmaların ardından oy kullanma işlemine geçildi. Saat 17.00 ye kadar süren oy kullanma işleminde 260 delege oy kullandı. 166 oy alarak rakibine büyük üstünlük kuran mevcut AK Parti Çıldır İlçe Başkanı Ahmet Rıfat Vural yeniden başkanlığa seçildi.

Vural “ Seçim Bitti, Dava Devam Ediyor”

Seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra açıklamalarda bulunan AK Parti Çıldır İlçe Başkanı Ahmet Rıfat Vural sadece bir seçim sürecinin geride kaldığını belirterek “ Bugün sadece burda bir seçimi bitirdik. Davamız da, hizmetimizde kaldığı yerden devam edecek. Bu kış günü büyük fedakarlık göstererek oy kullanmaya gelen bütün delege arkadaşlarıma canı gönülden teşekkür ediyorum. Yarış burda bitmiştir. Oy kullananlar olsun , bugün burada olmayıp partimize gönül veren diğer partililerimiz olsun hep birlikte daha iyi işler çıkarmak için çalışıp gayret göstereceğiz. Yolumuz hizmet yolu. Dün olduğu gibi bugün de durmak yok yola devam” dedi.