Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 76. Yıl dönümünde Çıldır hükumet konağı önünde düzenlenen törenlerle anıldı.

Atatürk Anıtı önünde çelenk konulmasıyla başlanan anma töreninin ardından saat 09.05’te saygı duruşunda bulunuldu. Bayrakların yarıya çekildiği, sirenlerin çalındığı saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu . Anma törenine Çıldır Kaymakamı Tamer Kılıç, 2. Hudut Tabur Komutanı Bülent Atmaca, Çıldır Belediye Başkanı Vekili Yavuz Onur, Çıldır Meslek Yüksek Okulu Müdürü Barış Aşçı, Kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve halk katıldı.

Hükumet konağı önünde gerçekleştirilen çelenk koyma törenin ardından ise anma programı Çıldır Çok Programlı Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen programla devam etti. Konferans salonundaki programda günün anlam ve önemini belirten konuşma Sosyal Bilgiler öğretmeni Uğur Çakıroğlu tarafından yapıldı. Öğrenciler hazırladıkları şiirleri okurken, hazırlanan slayt gösterisi ile Atatürk’ün hayatından kesitler sunuldu. Daha sonra Şehit Öğretmen Sezgin Yolcu YİBO okulu öğrencilerinden oluşan koro Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirilerek Atatürk konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.