Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) heyeti, Gürcistan Cumhurbaşkanı ve diğer yetkililerle görüşerek Gürcistan’da ki Ahıska Türklerinin sıkıntılarının çözülmesi için talepte bulundular.

DATÜB Yönetim Kurulu Genel Başkanı Ziyatdin İsmihanoğlu Kassanov, Genel Başkan Yardımcısı ve Avrupa Temsilcisi Burhan Özkoşar, Genel Başkan Yardımcısı ve Gürcistan temsilcisi İsmail Molidze, Genel Koordinatör Sedir Eyibov ile beraber Azerbaycan, Kazakistan, Türkiye, Ukrayna’dan gelen heyet, Ahıska’da Ahıska’ya gelen Türklerle görüştü. DATÜB heyeti Ahıska’ya gelmeden önce Gürcistan’ın Başşehri Tiflis’ te Gürcistan Cumhurbaşkanı ve diğer yetkililerle görüşerek Gürcistan’da ki Ahıska Türklerinin sıkıntılarının çözülmesi için talepte bulundular.

DATÜB Genel Başkanı Ziyatdin İsmihanoğlu Kassanov, Dünyanın 10 ülkesinde Ahıska Türklerinin yaşadığını, Kırgızistan’da 50 bin, Özbekistan’da 40 bin, Rusya’da 90 bin, Azerbaycan’da 100 bin, Ukrayna’da 12 bin, Amerika’da 15 bin, Türkiye ve Gürcistan ile beraber toplam 550 bin Ahıska Türkünün yaşadığını belirtti.