Kent Konseyi Gençlik Kolları seçiminde Murat Can Şentürk 37 oy alarak Gençlik Kolları Başkanı oldu.

Ardahan Ticaret Sanayi Odası Toplantı salonunda yapılan seçim öncesi konuşan Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Kent Konseyinin şehrin gelişimi açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Köksoy, ’’Kent konseyinin, kent yaşamında, hemşehrilik ve vizyon bilincinin geliştirilmesi, kentin ve mensuplarının hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardım ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, sivil toplumun gelişmesine yardımcı olmak, yerellik ilkesi çerçevesinde demokrasiyi ve uzlaşma kültürünü geliştirmek, ortak aklın şehrin ortaya çıkan sorunlarında çözüme yönelik temel stratejileri ve faaliyet planlarının belirlenmesinde, uygulanmasında ve izlenmesinde tüm şehir organlarının çalışmalara hakim olmasını sağlamak amacı güttüğünü.’’ söyledi.

Başkan Köksoy’un konuşmasının ardından Gençlik Kolları başkanlık seçimi yapıldı. Murat can Şentürk ile Erkan Çimen’in yarıştığı seçimde 65 delege oy kullandı. 65 oydan 60 oy geçerli sayılırken, Murat can Şentürk 37 oy alırken, Erkan Çimen ise 23 oyda kaldı.