Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Hanak ilçesinde çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Hanak ilçesine giden Vali Deniz, Kaymakamlık binası önünde Hanak Kaymakamı Mehmet Balıkçılar, Belediye Başkanı Ayhan Büyükkaya, kurum müdürleri ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

Karşılamanın ardından Kaymakamlık makamına geçen Vali Deniz, son kararname ile ilçe kaymakamı olarak atanan Mehmet Balıkçılar’a yeni görevi dolayısıyla hayırlı olsun dileklerini iletti. Beraberindekilerle birlikte bir süre Kaymakamlık makamında görüşmelerde bulunan Vali Deniz, daha sonra Cumhuriyet Savcılığı’nı ziyaret ederek, görev yapan hakim ve savcılarla görüştü.

Buradaki ziyaretinin ardından Hanak ilçesinde bulunan ve yıkılıp yerine modern bir eğitim kurumu olarak yapılması planlanan Atatürk İlköğretim okulunda incelemelerde bulunan Vali Deniz, ardından inşaatı devam eden Anadolu İmam Hatip Ortaokulu ve Hanak Çok Programlı Anadolu Lisesini ziyaret ederek, girdiği dersliklerde öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilerden, kendilerine güvenmelerini ve daha çok ders çalışarak başarılı öğrenciler olmalarını isteyen vali Deniz, ziyaret ettiği okullarda görev yapan öğretmenlerle de toplantı yaparak, sorunlar ve çözüm önerileri üzerine görüş alışverişinde bulundu. Buradaki görüşmelerin ardından, öğle yemeğini öğrencilerle birlikte okul yemekhanesinde yiyen Vali Deniz, buradan ilçede Şahdeniz Doğalgaz Boru Hattının geçtiği BOTAŞ tesislerine geçerek, incelemelerde bulundu ve çalışmalar hakkında brifing aldı.

İlçede ki ziyaretlerini BOTAŞ tesislerinin ardından Koyunpınarı köyünde sürdüren Vali Deniz, köyde Sadiye Abdullah Tan ilköğretim okulunu gezerek, buradaki öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. Okulda öğretmenler ile de görüşen Vali Deniz, eğitim ve öğretimde ülke politikası olarak hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacaklarını ve burada bulunan Türkiye’nin geleceği olan öğrencilerin yetişmesinde kendilerine ne kadar büyük sorumluluklar düştüğünü belirtti. Vali Deniz, Daha sonra vatandaşlarla toplantı yaparak köyün sorunlarını dinledi.

Koyunpınarı’nda gerçekleşen programların akabinde Vali Deniz, Koyunpınarı köyü içinde inşaatı devam eden Cem evini ziyaret ederek, buradan Çayağzı köyüne hareket etti.

Çayağzı köyünde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ihtiyaç sahibi bir aile için yaptırılan eve giden Vali Deniz, hayırlı olsun dileklerini ileterek, beraberindeki heyet ile birlikte Ardahan il merkezine hareket etti.