Ardahan’da ki Yalnızçam Uğurludağ Kayak Merkezi’nde uygulanan “Kış Turizmi Altyapısını Geliştirme Projesi” kapsamında yapımı tamamlanarak faaliyete başlayan ve 3 Şubat’ta resmi açılışı gerçekleştirilecek olan Türkiye’nin en modern ve en uzun telesiyej hattının tanıtımı için Ankara’da program düzenlendi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürüttüğü proje kapsamında inşası tamamlanarak açılış hazırlıkları yapılan telesiyej hattı ve kayak pistinin tanıtımı için düzenlenen programa, Ardahan valisi Mehmet Emin Bilmez, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, AB Delegasyonu, ARÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Ardahan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Anıl Aksel, Belediye Başkanları, bürokratlar, STK ve Siyasi Parti ve Oda temsilcileri, Ardahanlı Federasyon ve Derneklerin yöneticileri, sektör temsilcileri, yatırımcılar ve davetliler katıldı.

Programda, Yalnızçam kayak Merkezi’nde faaliyete başlayan Türkiye’nin en modern ve en uzun telesiyej hattı ile kayak pistinin ve mevcut tesislerin tanıtımı gerçekleştirildi. Programın ardından Vali Bilmez, protokol üyeleri ve katılımcılarla yemekte bir araya geldi.