Karaman’da darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz’dan bu yana Fetullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanmasına yönelik yapılan operasyonlar devam ediyor.

Edinilen bilgiye göre, Karaman Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY ile bağlantısı olduğu değerlendirilen ve aralarında asker, öğretmen, araştırma görevlisi ve doktorun da bulunduğu 5’i kadın 23 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ile Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekiplerinin Karaman merkezli 7 ilde eş zamanlı düzenlediği operasyonda 23 kişi gözaltına alındı.

15 Şubat Çarşamba günü ifadesi alınan 3 kişi adliyeye sevk edilmiş, Ali A.(Doktor) ve Fazlı Ç. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, sağlık çalışanı H.B. adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Bugün sabah saatlerinde 8 kişi adliyeye sevk edilmiş, zanlıların savcılıktaki ifadeleri devam etmektedir.

Bugün öğleden sonra ise emniyetteki işlemleri tamamlanan 12 şüpheli daha adliyeye sevk edildi.

14 Şubat Salı günü düzenlenen operasyonda örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları ileri sürülen, akademisyen, öğretmen ve askerlerin da aralarında bulunduğu 18 kişi gözaltına alınmıştı.