Gaziantep’in İslahiye ilçesinde 12 yaşındaki Ziya Umut Şimşek’ten 3 gündür haber alınamıyor.

Gaziantep’in İslahiye ilçesine bağlı Değirmencik Mahallesi’ndeki evinden okula gitmek için evden çıkan 12 yaşındaki Ziya Umut Şimşek, okul servisine binerek okula gitti. Akşam eve dönmeyince anne Saniye Şimşek, tüm aramasına rağmen oğlunu bulamadı. Polise ve jandarmaya olayın bildirilmesi üzerine bölgede kapsamlı bir araştırma başlatıldı.

Aradan geçen 3 güne rağmen haber alınamayan Şimşek’in ailesi endişeli bekleyişini sürdürüyor. Oğlunun hayatından endişe eden anne Saniye Şimşek, şu anda ne yapacaklarını da bilemediklerini söyledi. Herhangi bir düşmanlarının olmadığını, bu nedenle de kimseden şüphelenmediklerini anlatan Şimşek, "Konuyu polise ve jandarmaya bildirdik, onlar da her yerde oğlumu arıyorlar. Ancak şu ana kadar herhangi bir sonuç elde edemedik. Biz de kendi imkanlarımızla onu her yerde arıyoruz" dedi. Oğlunun fotoğraflarını polise ve jandarmaya verdiklerini söyleyen gözü yaşlı anne, oğlunun evden kaçmış olabileceğini de belirtti. Oğlunun kısa süre önce sigara kullandığını öğrendiğini ve bunu askerdeki ağabeyine söylediğini anlatan Saniye Şimşek, "Oğlum evine dön. Sana ne ben ne de ağabeyin kızacak. Bir şey söylemeyeceğiz" diyerek gözyaşlarına hakim olamadı.

Oğlunun daha önce hiç böyle bir şey yapmadığını ve kimsenin evinde de kalmadığını ifade eden anne Şimşek, şöyle devam etti:

"Ziya Umut, kendi halinde efendi bir çocuktu. İzin almadan bir yere gitmez, nereye gitse bize haber verirdi. Herkes onu çok severdi, o da kimseyi incitmez ve hiç kimseye de saygısızlık yapmazdı."

Şehit İsmet Kayar İlkokulu 7. sınıfta okuyan Şimşek, 3 gündür okula da gitmedi. Ziya Umut’un okul arkadaşları da merakla, gelecek sevindirici haberi bekliyor. Ziya Umut’un arkadaşlarından B.H., “Kimseye zararı olmayan bir arkadaşımızdı. Dersleri pek iyi değilse de iyi bir arkadaştı. Ziya genelde internetlere takılan ve bu nedenle 20 gün devamsızlığı bulunuyordu. Bir an önce aramıza dönmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Okul arkadaşları ile de görüşen jandarma ekipleri, Şimşek’in her yerde izini arıyor.