Borcunu ödemeyen yirmi yıllık arkadaşı ve iş ortağı 41 yaşındaki Erdal Özbunar’ı araç içinde 14 kurşun sıkarak öldüren Adem Y., 15 yıl hapse mahkum oldu. Adem Y., cinayeti, "Kendisinden borcumu istedim. Ağzına alınmayacak küfürler edince çılgına döndüm ve ateş ettim" diyerek itiraf etti.

İzmir’in Bayraklı ilçesinde, beş ay önce meydana gelen olayda, komşu olan Adem Y. ile Erdal Özbunar, ortak iş kurdu. Bankadan çektiği krediyi ödeyemeyen Özbunar, ortağı Adem Y.’den borç para istedi. Adem Y., ortağına borç isteğine karşılık 10 bin TL verdi. Özbunar, aradan geçen zaman zarfında söz verdiği tarihte borcunu ödemeyince iki ortağın bir anda arası açıldı. Adem Y., daha sonra sokakta karşılaştığı Özbunar’ın kullandığı 35 KC 0969 plakalı otomobile bindi. Otomobil hareket halindeyken Adem Y. ile Erdal Özbunar tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Adem Y., yanında taşıdığı tabancasıyla Erdal Özbunar’a 14 mermi yağdırdı. Özbunar olay yerinde can verirken, kaçan Adem Y. yakalandıktan sonra tutuklanarak cezaevine konuldu.

KANLI TARTIŞMADA NELER YAŞANDI?

İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen son duruşmada, 24 yıl hapis istemiyle yargılanan sanık Adem Y., mahkemede kendini savundu. Adem Y., tartışma sonrası kana bulanan olayı şu sözlerle anlattı: "Komşum olan Erdal Özbunar, bankaya borcunu ödemek için benden para istedi. Bende kendisine 10 bin TL verdim. Günü gelince borcunu ödemedi. Defalarca kendisini aradım telefonlarıma çıkmadı. Benim düzenim alt üst oldu. Olay günü kendisiyle tesadüfen karşılaştım. Kendisinden borcumu isteyince küfretmeye başladı. Bende çılgına döndüm ve üzerimdeki silahı ateşledim. Yaptığımdan pişmanlık duyuyorum."

Sanık avukatı Ufuk Mansuroğlu, müvekkilinin, planlı değil tahrik sonucu cinayeti işlediğini belirtti. Mahkeme heyeti, 24 yıl hapis istemiyle yargılanan Adem Y.’ye ’tahrik indirimi’ uygulayarak 15 yıl hapis cezası verdi.