Muğla’nın Marmaris ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan orman yangını ekiplerin yerden müdahalesine rağmen şiddetli rüzgâr nedeniyle kontrol altına alınamadı. Yangın komuta merkezinde açıklama yapan Muğla Vali Vekili Fethi Özdemir, ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü belirtirken, yangının Beldibi Mahallesi Seki mevkisinde bir evin balkonundaki piknik tüpünün patlaması sonucu çıktığını açıkladı.

Yangın Komuta Merkezinde açıklama yapan Muğla Vali Vekili Fethi Özdemir, Orman Genel Müdürü Yardımcısı Zeki Temur, Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel ve Muğla Orman Bölge Müdürü Mustafa Kara, yangında ölü ve yaralı bulunmadığını açıkladı.

Marmaris’e gelen Vali Vekili Fethi Özdemir, Orman Genel Müdür Yardımcısı Zeki Temur, Muğla Orman Bölge Müdürü Mustafa Kara, Muğla Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Çelik ve Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel söndürme çalışmalarını takip etti. Kriz merkezi olarak kullanılan yangın komuta aracında gazetecilere açıklama yapan Özdemir, tüm üst düzey yetkililerle yangın sahasında çalışmaları yakından takip ettiklerini söyledi.

Özdemir, “Yangına 32 arazöz, 37 teknik eleman, 14 su tankeri, 10 ilk müdahale aracı, 6 dozer ve 266 orman işçisiyle müdahale ediliyor” dedi. Helikopterlerin gece olduğu için kullanılamadığına işaret eden Özdemir, “Herhangi bir can kaybı söz konusu değil. Dumandan etkilenen vatandaşlarımız ve çalışanlarımızdan oluşan 18 kişinin hayati tehlikesi yok, ayakta tedavileri yapıldı” diye konuştu.

YANGINA PİKNİK TÜPÜ NEDEN OLDU

Yangının çıkış nedeniyle ilgili soruyu cevaplandıran Muğla Vali Vekili Özdemir, “Orman kenarında bulunan bir evdeki tüp patlaması sonucu yangının çıktığı söyleniyor. Patlamanın etkisiyle tüpün parçalarının ormana dağılmasıyla yangın başlamış” dedi.

Muğla Orman Bölge Müdürü Mustafa Kara ise “Helikopterlerin yangına geç müdahale ettiği” iddiasıyla ilgili yaptığı açıklamada, hava unsurlarının zaten havada olduğunu belirtirken, “İki helikopter Fethiye’deki yangından bölgeye hareket etti. Yaklaşık 80 kilometre hızla esen rüzgar vardı. Hava kararmak üzere olduğu için helikopterler birkaç sorti yaptılar ve akşam şartlarında çalışmaları riskli olduğu için yere indiler. Yer ekiplerimiz süratle müdahale etti. Yangının çevresini tamamen sararak kontrol altına almaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Orman Genel Müdür Yardımcı Temur ise helikopterlerin yangına müdahalede geç kalması gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyledi. Helikopterlerin en hızlı bir şekilde bölgeye ulaştığını anlatan Temur, yangınının helikopterler havadayken çıktığını, sözleşme süreleri dolan uçakların 28 Eylül’de ayrıldıkları için yangında kullanılmadığını açıkladı.