Samsun’da 18 yıl önce kaybolan ve boğularak öldürüldükten sonra yakılıp mısır tarlasına gömüldüğü iddia edilen şahsın kemikleri ve giysileri yapılan arama çalışması sonucu bulundu.

Samsun’un Tekkeköy ilçesi Kutlukent Çırakman Mahallesi’nde çobanlık yapan 3 çocuk babası 31 yaşındaki Şaban Bayri’nin ailesi, 30 Ekim 1996 tarihinde Bayri’nin kaybolduğuna dair jandarmaya müracaatta bulundu. Geçen 18 yıl içinde Şaban Bayri’den bir daha haber alınamadı. Şaban Bayri’nin eşi Habibe (47), eşi öldükten yaklaşık 3 ay sonra aynı mahallede oturan Mehmet E. (44) ile evlendi. Habibe E.’nin 2001 yılında jandarmaya eşinin öldürüldüğünü iddia ettiği ancak daha sonra ifade değiştirerek kızdığı için yalan beyanda bulunduğunu söylediği ileri sürüldü.

Tekkeköy İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, olayın peşini bırakmadı. Jandarma olayın cinayet olma ihtimali üzerinde durarak, soruşturmayı derinleştirdi. Habibe E. ile evlenen Mehmet E’nin kardeşi Musa E. (40), kayıp olan Şaban Bayri’yi ağabeyi Mehmet E.’nin elle boğarak öldürdüğünü, daha sonra da yakıp boş arazideki aynı mahallede oturan Muzaffer Ş.’ye ait mısır tarlasına geceleyin gömdüğünü itiraf etti. Musa E.’nin yer göstermesi üzerine Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Mehmet E., Habibe E. ve Musa E., Tekkeköy İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gözaltına alındı. Musa E’nin cesedin yakılıp gömüldüğünü gösterdiği yerde savcı ve jandarma gözetiminde iş makineleri ile ceset arama çalışması başlatıldı. Dün gece tarlada başlatılan ceset arama çalışmaları bugün de gün boyu devam etti. Yapılan arama çalışmalarında Şaban Bayri’ye ait olduğu ileri sürülen kemikler ve giysiler gömüldüğü yerde bulundu. Samsun İl Jandarma Komutanlığı Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri olay yerinde incelemelerde bulundu. Cesedin otopsi ve DNA testi yapılmak üzere Trabzon Adli Tıp Kurumu’na gönderileceği öğrenildi.

Şaban Bayri’nin yakınları da cesedin bulunduğu yere gelerek arama çalışmalarını izlediler. Şaban Bayri’nin ablası Sadiye Şimşek (70) ve Hacer Kadıvan (73), kayıp olan kardeşlerini yıllardır aradıklarını ancak bulamadıklarını belirterek, kardeşini öldürenlerin en ağır şekilde cezalandırılmasını istediler.

Gözaltına alınan 3 şüphelinin "cinayet, yardım ve yataklık yapmak, cinayeti gizlemek" suçlarından haklarında soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Soruşturma devam ediyor.