Diyarbakır’da tuhafiye işletmecisi İbrahim Halil Kaya isimli vatandaşın işyerinde elektrik kontağından çıktığı düşünülen yangında 30 yıllık emek kül oldu. Kaya, “Perişan haldeyim. İlgili kurumların desteğini bekliyorum” dedi.

Edinilen bilgilere göre, yangın geçtiğimiz gece Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Hatboyu Caddesi Direkhane semtinde bulunan ve tuhafiye olarak hizmet veren işyerinde meydana geldi.

Gece yarısı işyerinden duman çıktığını fark eden vatandaşlar durumu polis ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, polis ekipleri de çevrede güvenlik önlemi aldı.

Yangın, itfaiye ekiplerinin 1 saatlik çalışması sonucunda kontrol altına alındı.

İtfaiye ve polis ekipleri yangın sonrası yaptıkları ilk incelemede, yangının elektrik kontağından kaynakladığını tespit ederek ayrıntılı incelemenin yapılabilmesi için soruşturma başlattı.

İşyeri sahibi İbrahim Halil Kaya (56), “Ben bu caddede 30 yıldır esnaflık yapıyorum, tuhafiye malzemesi satıyorum. Karın tokluğuyla biriktirdiğim 30 yıllık emeğim bir gecede kül oldu, perişan haldeyim. 200 bin TL’ye yakın zararım var. Devletin ilgili kurumları bana yardım etsin evime bir lokma ekmek bile götüremiyorum” diyerek sıkıntısını dile getirdi.