Karaman’da Bozkurt ve Deveci kardeşlerin husumeti sonucu 14 Nisan Cumartesi günü Adliye binası önünde meydana gelen silahlı saldırı sonucu olayda 1 Polis Memuru ve 2 kişinin yaralanmıştı. Geniş kapsamlı operasyon sonucu yakalanan zanlılar Karaman Adliyesine sevk edildi.

Hafta sonu 1 Polisin şehit olduğu, 2 kişinin de yaralandığı, silahlı saldırıyı gerçekleştiren Ramazan Bozkurt ve gözaltına alınan 7 kişi adliyeye sevk edildi.
Olayın ardından ilk olarak evinde gözaltına alınan şüphelinin Ufuk Toker (28), gizlendiği evde, pompalı tüfeği kullanan Mustafa Bozkurt (33)’ün suç aletiyle birlikte Mersin'in Mut İlçesi Demirkapı Mevkisi'nde saklandığı yayla evinde, Vahit (39) ve Ramazan Bozkurt (37)’da Karaman merkeze bağlı Akpınar Köyü yakınlarında jandarma tarafından yakalanırken, diğer şüpheliler Cüneyt Tekinbaş (36) Nevzat Dikbaş (46) ve Ali Yücetaş (42) Emniyetteki sorguları tamamlandı.

Olaydan sonra otomobilde ateş açtığı öğrenilen Mustafa Bozkurt ve diğer şüpheliler Vahit Bozkurt, Ramazan Bozkurt, Ufuk Toker, Cüneyt Tekinbaş, Nevzat Dikbaş ve Ali Yücetaş bugün sabah sağlık kontrollerinin ardından Karaman Adliyesine sevk edildi.

Şahıslar Planlı Adam Öldürmeye teşebbüs suçlarından mahkemeye sevk edilirken, yapılan aramalarda 3 adet av tüfeği ve bıçaklar ele geçirildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.


Kaynak;
karamandauyanış