Çorum’da bankadan para çeken bir kadını takip edip çantasını gasp ettiği iddia edilen 71 yaşındaki yaşlı adam, gözaltına alındıktan sonra nezarethanede fenalaştı.

Olay, Ölçek 4. Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, sabah saatlerinde Kubbeli Cadde üzerinde bulunan bankaya giden N.E. (28) hesabındaki parayı çektikten sonra tekrar evine gitmek için yola çıktı. İddialara göre, bankadan ayrılan kadını Halil K. (71) takibe aldı. Bir süre genç kadını takip eden yaşlı adam, Ölçek Sokak’ta genç kadının sırtına elindeki cisimle vurduktan sonra etkisiz hale getirdi. N.E’nin yere düşmesinin ardından içerisinde bankadan çektiği bin 890 TL ile 90 TL bulunan çantayı alan yaşlı adam kayıplara karıştı.

Gasp edilen kadın polisi arayarak yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis sevk edildi. Kadının ifadesi doğrultusunda harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, N.E.’nin bankaya geldiği andan itibaren evine giderken geçtiği cadde ve sokaklardaki tüm MOBESE ve kamera kayıtlarını incelemeye aldı.

Yapılan incelemeler sonunda da gasbı gerçekleştiren şüphelinin 71 yaşındaki Halil K. olduğu tespit edildi. Bunun üzerine şahsın evine giden polis ekipleri Halil K.’yı gözaltına aldı.

İfadesi alınmak üzere Çorum Emniyet Müdürlüğü’nde bekletilen şüpheli aniden fenalaştı. Bunun üzerine polis ekipleri 112’den bir ambulans istedi. Nezarethanede ilk müdahalesi yapılan zanlı daha sonra polis nezaretinde Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.