Diyarbakır’ın Sur ilçesinde polisle girdiği çatışmada ölen Abdulkadir Çakmak ile ilgili hazırlanan otopsi raporu tamamlandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Sur ilçesine bağlı Savaş Mahallesi’nde polisle girdiği çatışmada vücuduna 4 merminin etmesi sonucu ağır yaralanarak, hastaneye kaldırılan ve burada ölen Abdulkadir Çakmak’ın (17) otopsinin ardından hazırladığı raporu tamamlandı. İHA’nın elde ettiği raporda, Çakmak’ın vücudunda 4 mermi yarasının tespit edildiği belirtildi. Mermilerin üçünün Çakmak’ın vücudun ön tarafına isabet ettiği kaydedildi. Ancak bir merminin ise vücudun sırt bölgesine isabet ettiği ve yakın mesafeden sıkıldığına dikkat çekildi. Raporun sonuç bölümünde şunlar kaydedildi:

“17 Aralık 2014 tarihinde ateşli silah yaralanması sonucu vefat eden ve Abdulkadir Çakmak’a ait olduğu anlaşılan cesede kesin ölüm nedeninin tespit ve tayini amacıyla Diyarbakır Devlet Hastanesi morgunda 17 Aralık 2014 tarihinde yapılan ölü muayenesi ve otopsi bulgularına göre; şahsın ölümünün şarapnel parçası yaralanmaları ve ateşli silah yaralanmalarına bağlı kafatası, kot, omur, kemik kırıkları, beyin kanaması, beyin harabiyeti ve iç organ yaralanması sonucu meydana gelmiş olduğu, şarapnel parçalarının ve ateşli silah yaralanmalarının her birinin müştereken ve müstakilen öldürücü nitelikte olduğu kanaatine varılmıştır. Bir nolu ateşli silah giriş yarasının göğüs sağ üstten girerek, önden arkaya, sağdan sola ve yukarıdan aşağıya seyirle traje boyunca yumuşak doku, kot ve akciğer yaralanması yaparak, 2 ve 3 nolu çıkış yaralarını oluşturarak, vücudu terk etmiş olduğu, 4 nolu silah giriş yarasının sırt alt alanda vücuda girerek, traje boyunca kot, yumuşak doku, akciğer ve omur yaralanmaları yaparak parçalanmış olduğu saptanmıştır. Ayrıca ölümü üzerine harici hiçbir neden saptanamamıştır.”

4’ÜNCÜ MERMİ ARAŞTIRILIYOR

Öte yandan yetkililer, Çakmak’ın vücuduna arkadan isabet eden 4’üncü merminin polis silahından çıkmadığını ileri sürdü. Merminin yakın mesafeden sıkıldığını ancak polislerin çatışma sırasında Çakmak’a bu kadar yakın mesafede olmadığını belirten emniyet kaynakları, konuyla ilgili araştırmaların sürdüğünü ifade etti.