Zeytinburnu’ndaki Abdullah Özbek suikastına ilişkin cinayeti azmettiren ve olaya yardım ettiği öne sürülen 2 şüpheli MİT koordineli operasyonla gözaltına alındı. Tutuklu cinayet zanlısı Z.M.’nin ise güvenlik kameralarınca tespit edildiği bildirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “10.12.2014 tarihinde bazı basın ve medya kuruluşlarında yer alan Zeytinburnu ilçesinde meydana gelen Abdullah Özbek isimli şahsın sırtından tabanca ile vurulması olayı ile ilgili olarak; olay yeri ve çevresinde yapılan güvenlik kamerası kayıtları incelenmesi neticesinde olayı gerçekleştirdiği tespit edilen Z.M (27) isimli yabancı şüpheli erkek şahıs yakalanarak çıkarıldığı adli makamlarca 11.12.2014 tarihinde tutuklanmış ve cezaevine teslim edilmiştir” denildi.

Suikaste ilişkin aranan diğer iki şüphelinin Mili İstihbarat Teşkilatı (MİT) koordinesiyle yakalandığına dikkat çekilerek şu ifadelere yer verildi.

“Olayın tüm ayrıntıları ile aydınlatılması için MİT ile koordineli yapılan çalışmalarda, cinayete azmettiren S.S.(30) isimli yabancı şüpheli erkek şahıs Aksaray ilçesinde kaldığı otelde, olaya yardım eden E.A.(36) isimli yabancı şüpheli erkek şahıs ise Ankara ilinde yakalanmıştır. Olay yeri çevresinde bulunan güvenlik kameralarından elde edilen görüntülerde silahı ateşleyen şüpheli şahsın kaçış güzergahı ve görüntüleri tespit edilmiştir. 14.12.2014 tarihinde adli makamlara sevk edilen şüpheli şahıslar E.A ve S.S. tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.