Bugün saat: 06.00 sıralarında, güvenlik güçlerinin yürüttüğü operasyon sırasında zırhlı askeri araç geçerken, PKK'lı teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcıyı uzaktan kumandayla infilak ettirildi. 

Patlamada yapılan ilk belirlemelere göre, 4 askerimiz şehit oldu, 5 askerimiz de yaralandı.

ŞEHİT SAYISI 7'YE YÜKSELDİ

Saldırı sonrası bölgede geniş güvenlik önlemleri alınarak, yaralı olan 5 askerimiz ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan 5 askerden 3'ünün durumunun ağır olduğu belirlendi. 

İlerleyen saatlerde durumu ağır olan 3 askerimiz kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit sayısı 7'ye yükseldi. Yaralı 2 askerimizin ise tedavisi devam ediyor.

SALDIRININ DETAYLARI

KÖYE YOL GÖTÜRME ÇALIŞMASIYDI
Çocuklar okula gitsin, hastalar hastanelere yetiştirilebilsin diye en hızlı şekilde gerçekleştirilen yol yapım çalışmalarında askerlerimiz de belediye çalışanlarını korumak için nöbet tutuyordu.

YOLA BOMBA DÖŞEDİLER
Kobra askeri aracımızın geçişi sırasında asfaltın altına döşenen kablo düzenekli el yapımı tuzaklayıcıyı patlatan hainler 7 askerimizi şehit etti.

BATMAN VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

7 askerimizin şehit olduğu, 2 askerimizin de yaralandığı saldırı ile ilgili olarak Batman Valiliği'nde yapılan açıklamada;

'' İlimiz Gercüş ilçesi kırsalında yürütülen operasyonlar sırasında operasyona giden zırhlı askeri aracımızın geçişi esnasında El Yapımı Patlayıcı (EYP) saldırısı sonucu 4 askerimiz şehit olmuş, 5 askerimiz yaralanmıştır. Bölgede kaçan teröristlerin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatılmıştır.'' denildi.