Adana’da evde 8 yerinden bıçaklanarak öldürülmüş halde bulunan erkeğin katil zanlılarına cinayet dedektifleri evin önünden kaçan otomobilin güvenlik kamerası görüntülerini büyüteç ile izleyip otomobili, sağ far üstündeki beyaz lekeden buldu.

Edinilen bilgiye göre, olay, Seyhan ilçesi, Yenibaraj Mahallesi’nde 9 Kasım 2014 günü meydana geldi. İddiaya göre, akşam saat 19:30 gibi Yeni Baraj Mahallesi 68050 Sokak Seker 2 Sitesi A Blok Kat 3’te komşuları kavga sesi duydu. Bir süre sonra ise 2 kadın bir erkeğin koşarak otomobile binip hızla uzaklaştığını gördü. Bunun üzerine vatandaşlar polise haber verdi. Olay yerine gelen polis 3. kata çıktığında Bilal Ayyıldız’ı (23) kanlar içinde buldu. Hemen ambulans çağırıp yaralı Dr. Aşkım Tüfekçi Çukurova Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak olaydan 2 saat sonra Ayyıldız hayatını kaybetti.

POLİS ZANLIYI 45 DAKİKADA BELİRLEDİ

Olayın cinayete dönüşmesi üzerine Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Cinayet Büro Amirliği dedektifleri apartmanın olduğu yere gelerek incelemelere başladı. Yapılan incelemelerde Ayyıldız’ın barlarda 500 liraya sahneye çıkan şarkıcı Asuman K. (37) ile sevgili olduğunu ancak bir süre sonrada ayrıldıklarını bu nedenle evin kapı kilidini bile değiştirdiğini belirledi. Polis daha sonra etraftaki güvenlik kameralarını inceledi. Yapılan incelemede 2’si kadın 1 erkeğin evin önündeki otomobil ile hızlıca gittiğini gördü. Ancak karanlık olduğu için otomobilin plakasını tam belirleyemedi. Polis olayın üzerinden 45 dakika geçmeden zanlıların Asuman K. annesi Makbule K. oğlu S.A. (14) ve onlara şoförlük yapan Erdi Ö.’nün olduğunu belirledi.

GÖRÜNTÜLER BÜYÜTEÇ İLE İNCELENDİ

Polis zanlıları belirledikten sonra sırada onların yakalanması kalmıştı. Bunun için otomobilin geçtiği güzergahtaki bütün güvenlik kameraları toplanıp emniyete getirildi. Yapılan incelemede akşam olduğu için güvenlik kameralarından plaka tespit edilemedi. Bunun üzerine polis elinde bulunun büyüteç ile güvenlik kamerasını incelmeye başladı. Bu arada büyüteçle bakıldığında otomobilin sağ farın üstünde beyaz bir leke olduğunu tespit etti. Bunun üzerine polis beyaz lekesi olan otomobiller üzerinde polisi alarma geçirdi.

SÜREKLİ ANKARA’YA GİTTİĞİ BELİRLENDİ

Polis yaptığı başka bir araştırmada ise Asuman K.’nın sürekli Ankara’ya gidip geldiğini bu nedenle Adana’dan Ankara’ya gitmiş olabileceğini tahmin ederek. Adana Ankara yolundaki bütün polisler alarma geçildi. Buradaki polislerle irtibata geçip mobese görüntüleri incelendi. Yapılan incelemede otomobilin Ankara’ya doğru gitmekte olduğu tespit edildi. Bunun üzerine Ankara Gölbaşı’nda önlem alan polis Asuman K. annesi, çocuğu ve sürücüyü yakaladı. Ayyıldız’ı öldürdükleri ileri sürülen zanlılar dün gece Adana emniyetine getirilerek sorguya alındı. Zanlıların sorgusu halen devam ediyor.