Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, kendi ihbarıyla ortaya çıkardığı Asfalt Şantiyesindeki yolsuzlukla ilgili 5’i belediye personeli olmak üzere toplam 7 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Yolsuzluğun boyutunun soruşturmanın ardından ortaya çıkacağını belirten Karalar, “Bu belediyede rant, rüşvet, haksız kazanç işi bitmiştir. Herkes bunu bilmelidir” dedi.

Asfalt Şantiyesine düzenlenen yolsuzluk operasyonuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Başkan Karalar, gazetecilerin sorularını yanıtladı. 3 sene önce ‘efsane bir belediye başkanı’ sözü ile yola çıktığını kaydeden Karalar, cesaret edilemeyen şeyleri yapacağını söylediğini ve bunun ilk örneğini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Başkan Zeydan Karalar, çok iyi bir maliyetçi olduğuna dikkat çekerek, “Ben maliyetçiliğimden yola çıkarım. Yolsuzluğu nasıl hissettiğimi uzun uzun anlatmama gerek yok. Biz şantiyemizde asfalt hırsızlığının olduğunu gözlemledik. Bu da hesap yaparak ortaya çıktı. 23 Haziran’da Adana Emniyet Müdürlüğü’ne resmi yazı yazdık. Biz de gittik görüştük. ‘Biz bu işi yapanları biliyoruz. Bir iki kişiyi atarak bu işi kapatmak istemiyoruz. Bu bir çete işi olabilir. Bunu siz takip edin. Bu yapılanmayı ortaya çıkartın. Bu bütün belediyeler için örnek olsun’ dedik. Yaklaşık 7 ay geçti. Adana’ya ve bütün Türkiye’ye örnek olacak bir sonuç bu” dedi.

“OLAY ORTAYA ÇIKTIĞI İÇİN MUTLUYUM”

5 belediye personeli, 2 de belediye personeli olmayan ancak yolsuzluğa ortak toplam 7 kişinin gözaltına alındığını aktaran Zeydan Karalar, “Bu rakam artar mı hep birlikte izleyeceğiz. Ama olay sabittir. 10 yıl, 15 yıldır görev yapanlar var. Eski personel yani. Gözaltına alınanlar içerisinde eski Fen İşleri Müdürümüz var, ama soruşturmada ne çıkacak bilmiyorum. Şantiye şefi pozisyonunda ve birkaç sorumlu arkadaşımız var. Oranın sorumlusu da var bu işin içinde. Böyle bir olay vardır ve bu olayın ortaya çıkartılması için önemli işler yaptığımız için de gerçekten mutluyum” ifadelerini kullandı.

“YOLSUZLUĞUN MİKTARINI BİLMİYORUZ”

“Asfaltın ham maddesi şantiyeye geliyor, tartılıyor ve boşalmada geri çıkıyor. Sonra da nereye gidiyorsa gidiyor” diyen Karalar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Hırsızlığın boyutunu şu anda bilmiyoruz. Ama yaklaşık 10-15 milyon civarında bir bitüm alımı olur. Muhtemelen 2015 yılında 15 milyon bitüm almayı planlıyoruz. Daha önce 10 milyon alınmış. Yani ne kadar hırsızlık yapıldığı soruşturmadan sonra ortaya çıkacaktır. Benim dönemimde böyle bir şeye cesaret eden insanlar, geçmişte daha çok iş yapmışlardır diye düşünüyorum. Artık bu belediyede rant, rüşvet, haksız kazanç işi bitmiştir. Herkes bunu bilmelidir.”

“İHALELERİ DAHA UCUZA YAPACAĞIZ”

Başkan Karalar, bütün ihaleleri geçmişe göre daha ucuza yaptıklarını ve yapacaklarının altını çizerek, “Bunu nasıl yapacağız, çok basit. Hesap edersiniz maliyet çıkar. Bu çok zor bir iş değil. Ama hepiniz biliyorsunuz, geçmişte bu işler yüksek karlarla yapılıyor. Yüksek karlarla yapılmasının bir sebebi var, bunu hepimiz biliyoruz. Biz efsane olacağız dedik. Bizim gözümüzde bir şey yok. Bizim gözümüzde milletin parasını en efektif, en uygun şekilde harcamak var, bizim gözümüzde, Seyhan’ı dönüştürmek var” şeklinde konuştu.