Adana’da internetten tanışıp evlendiği 26 yaşındaki karısının kendisini ölümle tehdit ettiğini söyleyen inşaat işçisi, devletten yardım istedi.

Başından iki evlilik geçen ve bu beraberliklerinden üç çocuğu olan inşaat ustası Zekeriya Özkartal (47), "Sanal alemde Oya isimli bir kadınla tanıştım. İnternette tanıştıktan sonra telefonla görüşmeye başladık. İzmir’de olan Oya hanım beni arayarak ’Biletimi al Adana’ya senin yanına geleceğim’ dedi. Bir hafta kadar burada İmamoğlu ilçesinde kaldı. Burada gezdik tozduk" dedi.

Eşinin resmi nikahtan sonra İzmir’deki annesinin yanına gittiğini belirten Özkartal, "Cebine de üç bin lira para koydum. İzmir’e gittikten sonra ben Adana’ya gelemeyeceğim sen İzmir’e gel dedi. Ben de İzmir’e, kendisinin yanına gittim. Orada bana yatılı bir iş buldu ben orada çalışmaya başladım. Çalışmaya başlayınca cebimdeki paraları almaya başladılar ve beni durmadan tehdit etmeye başladılar. Beni hem annesi hem de kendisi tehdit etti" diye konuştu.

Oya Ç.’nin önceki eşinin de öldüğünü öğrendiğini söyleyen Özkartal, "Eşim beni de ’Ölen eşime yaptıklarımı sana da yaparım’ diyerek beni tehdit etti. Annesi de ’Kır saçlıya söyle gerekeni yapsın’ diyordu. Hayatımdan endişe duymaya başladım ve evden ayrılıp Adana’ya geldim. Yaşadıklarım gazetelerde çıkınca eşim de beni telefonla arayıp, ’Rahmetli eşime yaptırdığımın aynısını sana da yaptıracağım. Kır saçlı beni çok seviyor ne dersem yapıyor’ diyerek tehdit etti. Aynı gece saat 03.00’te bu kez kendisini İzmir Emniyet Müdürlüğü’nde Mali Şube Müdürü olarak tanıtan bir kişi telefonla arayıp ölümle tehdit etti" dedi.

Eşi Oya Ç. hakkında suç duyurusunda bulunan Özkartal, "Bana hala tehdit mesajları gönderiyor. Ölüm korkusuyla yaşıyorum. Devletin beni korumasını istiyorum. Başıma bir şey gelirse eşim ve onun çevresindeki insanlar sorumlu. Ben korkudan evimden dışarıya çıkamıyorum" diye konuştu.