Adıyaman’ın Kahta ilçesinde yaşları 13-14 arasında değişen 3 çocuk, çaldıkları iki otomobille kayıplara karıştı. Polisten hem çaldıkları araçlarla hem de yaya olarak kaçmaya çalışan çocuklar gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Adıyaman’ın Kahta ilçesinde Y.G.(14), C.A, (14) ve Ş.A, (13) isimli çocuklar 02 KC 583 ve 02 KL 353 plakalı iki otomobili anahtar uydurarak çalıştırdı. Kahta İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün durumu Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü’ne bildirmesi üzerine polis ekipleri harekete geçti. Kentin giriş ve çıkış noktalarında bekleyen ekipler, Adıyaman’a gece geç saatlerde giriş yapan şahısları durdurmak istedi. Polisin dur ikazlarına uymayan yaşı küçük otomobil hırsızları kaçmaya devam etti. Şahısların kaçış güzergahları kapatıldı. Kaçamayacaklarını anlayan çocuk hırsızlar Oduncular Sitesi yakınlarında çaldıkları iki otomobili bırakarak yaya vaziyette kaçmaya başladı. İzlerini kaybettirmeye çalışan şahıslar bu defa Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği Polis ekiplerince ara sokaklarda yakalandı.

Yakalanan 3 çocuk gözaltına alındı. Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirilen şahıslar daha sonra emniyet müdürlüğüne götürüldü. Yaşları 13 ile 14 arasında değişen 3 şahsın sabıka kayıtlarının bulunduğu öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.