Eyüp’te 17 yaşındaki Fatih Han Akyürek’in silahla başından vurularak ağır yaralandığı olayın şüphelisi olan arkadaşları adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen zanlı, “Bizim arkadaşımızdı. Yanlışlıkla oldu” dedi.

Olay, 18 Ekim günü Defterdar Mahallesi, Mobilyacılar Sokak’ta saat 01:50 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, 17 yaşındaki Fatih Han Akyürek’in başına isabet eden kurşun sonucu ağır yaralanması üzerine Eyüp İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Çalışma kapsamında olayla ilgisi olduğu tespit edilen O.Y. sorgulanmak üzere gözaltına alındı. Polis ekiplerine çelişkili ifadelerde bulunan O.Y. olayın gerçekleştirildiği yere götürüldü. Olay yerinde, diğer iki şüpheliyi tespit eden polis ekipleri ismi yine O.Y. olan bir diğer şüpheliyi ve S.Y’yi de göz altına aldı.

Olay yerinde yapılan incelemelerde kan izlerini takip eden ekipler yaralanan Fatih Han Akyürek’in vurulduktan sonra yaklaşık 20 metre sürüklendiğini tespit etti. Arkadaşlarıyla birlikte kan izlerini yıkayarak yok etmeye çalışan O.Y. ise bir araçla ağır yaralanan Fatih Han Akyürek’i hastaneye götürdüğünü ve silahı da çöpe attığını sorgusunda itiraf etti.

Polis ekiplerinin sorgusunda Akyürek’in ‘Rus ruleti oynayalım mı?’ diye sorduğunu ve sonrasında silahın ateş aldığını ifade eden O.Y. soruşturmanın derinleştirilmesi üzerine olayın yanlışlıkla olduğunu iddia etti. O.Y, olayda kullanılan ruhsatsız silahın kendisine ait olduğunu kabul etti. Şüpheliler, Eyüp Asayiş Büro Amirliği’nden adliyeye sevk edilmek üzere çıkarıldığı sırada konuşan O.Y, “Bizim arkadaşımızdı. Yanlışlıkla oldu” dedi.

Öte yandan, olayın faili olduğundan şüphelenilen O.Y.’nin 15 Ekim tarihinde bir silahlı yaralama olayına daha karıştığı öğrenildi. Diğer iki şüpheli O.Y ve S.Y.’nin de önceden suç kaydı olduğu bilgisine ulaşıldı. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakıma alınan Akyürek’in ise durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.