Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde 4 öğretmenin öğrenci velileri tarafından darp edildiği iddiaları hakkında bir açıklama yaparak, “Olaya ilgisiz kalındığı gibi bir imaj oluşturulmaya çalışılıyor. Öyle bir şey yok, biz olayın ardından gerekli hassasiyeti gösterdik” dedi.

Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Nizamettin Şenol, dün, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde kent merkezindeki Kızıldağ Ortaokulu’nda 4 öğretmenin öğrenci velileri tarafından darp edildiğini kaydederek, “Öğretmenler Günü’nde üzülerek belirtmek isterim ki öğretmenler şiddete maruz kalmışlardır. 5/A sınıfından L.B. adlı öğrenci kantin sırası beklerken sinirlenip sınıfına gidiyor. Sınıfta fenalaşıp bayılıyor. Öğretmen arkadaşlar gerekli müdahaleyi yapıp çocuğun ailesine haber veriyorlar. Okul müdürü ve öğretmen arkadaşlar öğrencinin ailesinden birini yanlarına alıp hastaneye götürmek için arabayla hareket ederken öğrencinin ailesi de traktörle okula geliyor. Aracı durdurup öğrencinin ailesine durumu anlatmaya çalışırken öğrencinin amcası, dedesi, babaannesi, halası ve ağabeyi küfür ve hakaretler ederek okul müdürü ve öğretmenlerin üzerine saldırıyorlar. Bayan öğretmenin saçını çekip yumrukluyorlar. Okul müdürü ve müdür yardımcısı da tekme ve yumruklara maruz kalıyor. Olayın müsebbiplerini şiddetle ve nefretle kınıyorum” şeklinde bir basın açıklaması yapmıştı.

“VELİLER ÖĞRETMENLERDE ÖZÜR DİLEDİ”

Olayın ardından bilgisine başvurulan Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ise, müdürlük olarak iddia edildiği gibi olaya kayıtsız kalınmadığını belirterek, “Saldırı olayı doğru. Okulda öğrenci rahatsızlanınca okul müdürü çocuğu kendi arabasına taşıyor ve aileye de telefon ile arayarak ‘çocuğunuz rahatsızlandı, gelin hastaneye götürelim’ diyor. Aile çocuk rahatsızlandı deyilince apar-topar okula gelerek ‘bunu siz dövdünüz mü?’ diyerek böyle fiili bir saldırıda bulunuyorlar. Öğretmenlerde ciddi bir şey yok. Ama böyle bir olayı biz kesinlikle kabul etmiyoruz. Ben okula gittim durumu yerinde inceledim. Olay tabii jandarmaya aksedilmiş. Veliler öğretmenlerde özür diledi. Bizde muhtarlıkla görüşerek bölge okullarında bu tür olayların olmaması için vatandaşlara bilgi verilmesi, bilinçlendirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulundu. Olaya ilgisiz kalındığı gibi bir imaj oluşturulmaya çalışılıyor, öyle bir şey yok biz olayın ardından gerekli hassasiyeti gösterdik” dedi.