Kastamonu’da, yol kenarındaki ağaca çarparak ikiye bölünen otomobildeki aile, hurdaya dönen araçtan sağ çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Taşköprü ilçesinden Kastamonu’ya gelerek bir yakınlarının düğün merasimine katılan Dursun Akdağ (34) yönetimindeki 37 LC 841 plakalı otomobil, düğün eğlencesinin ardından Taşköprü ilçesine dönmek istedi. Kastamonu Emniyet Müdürlüğü önünde sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle yoldan çıkan otomobil, yol kenarındaki ağaca çarparak durdu. Kazada, ikiye bölünen otomobil hurdaya döndü. Otomobilin parçaları etrafa saçılırken sürücü Dursun Akdağ ile eşi Seda Akdağ (30), çocukları Esmanur Akdağ (5), Eren Akdağ (3) ve Ömer Diker ile Rıdvan Taşkıran yaralandı. Yaralılar, çağrılan sağlık ekiplerince Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Kaza sonrası trafiğe kapanan yol, aracın kaldırılmasıyla tekrar trafiğe açıldı. Etrafa saçılan otomobilin parçaları toplanarak çekiciye kondu. Belediyeye ait temizlik aracı kirlenen ve cam parçalarının bulunduğu yolu yıkayarak temizledi.

Öte yandan kazada yaralanan bir kişi, kaza sonrası vatandaşların yardımıyla bir evin kapısı önüne götürüldü. Burada yarım saat ambulans bekleyen yaralı şahsa vatandaşlar yardım etti. Vatandaşlar, yaralı şahsın üzerine battaniye serip, elinden ve yüzünden tutarak ısıtmaya çalıştı. Bu esnada bazı vatandaşlar, ambulansın yarım saat geç geldiğini ileri sürerek tepki gösterdi.

Hastaneye kaldırılan yaralıların tedavi altına alındığı ve durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Kazada pert olan otomobilin ön koltuklardan itibaren motor kısmının ikiye ayrıldığı görüldü.