Bitlis’in Ahlat ilçesinde terör örgütü IŞİD’in Kobani saldırılarını bahane ederek izinsiz gösteri yapan 9 kişi gözaltına alındı.

Ahlat Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamara, Ahlat’ta 10 noktada eş zamanlı yapılan aramalar çerçevesinde 9 kişinin daha gözaltına alındığı bildirildi. Açıklamada, “İlçemizde, Suriye ülkesi Ayn-El Arap bölgesinde IŞİD ve PYD-PKK örgütleri arasında meydana gelen çatışmaları sözde protesto gayeli yapılan 8-9 Ekim 2014 vandal gösterilerinin sorumluları hakkında yapılan adli tahkikatın bir aşaması olarak ilçemiz köylerinde ve Ovakışla beldesinde 10 ayrı noktada 24 Aralık 2014 tarihi 06.00 itibariyle eş zamanlı arama ve yakalamalar gerçekleştirilmiştir. Gerçekleştirilen aramalar ve yakalamalar neticesinde 9 zanlı soruşturulmak ve adliyeye sevk edilmek üzere gözaltına alınmıştır. Aramalar neticesinde suç unsuru teşkil edebilecek bazı dokümanlara rastlanmıştır:200 gram esrar 1 adet ruhsatsız silaha el konulmuştur. İlçemizin huzur ve sükununu bozanlar hakkında devletimizce takip ve gereği yapılacağı iradesinin bilinmesi ile Kamuoyuna saygı ile duyurulur” denildi.

Öte yandan, 22 Aralık 2014 tarihinde de izinsiz gösterilere katıldığı gerekçesiyle gözaltına alınan 7 şüpheliden 3’ü tutuklanmıştı.