Adana’da yaklaşık 2 ay önce kaybolan engelli bir kişiden ailesi "öldü" diyerek umudu kestiği sırada polis eczane kayıtlarından genci Marmaris’te buldu.

Edinilen bilgiye göre, zeka geriliği olduğu bildirilen Doğa Kaan Yıldız (24) Çukurova ilçesindeki evlerinden 24 Ağustos 2014 günü çıktıktan sonra bir daha geri dönmedi. Bunun üzerine aile polise başvurdu. Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, genci bulmak için yoğun bir mesai harcadı. Ancak yapılan tüm aramalara rağmen genç bir türlü bulunamadı. Aradan yaklaşık 2 ay geçince ağabey Altan Yıldız kardeşinin öldürülüp bir yere atıldığını düşünmeye başladı.

ECZANEDEN İLAÇ ALINCA YERİ BELİRLENDİ

Ancak tam ümitlerin kesildiği sırada Yıldız bulunduğu yerde rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Yıldız muayene olduktan sonra eczaneye gidip ilaç aldı. Bunun üzerine polis eczane kayıtlarından Yıldız’ın Muğla’nın Marmaris ilçesinde ilaç aldığını dolayısıyla ölmeyip yaşadığını belirledi. Polis uçakla hemen Marmaris’e giderek ilaç alınan eczaneye gitti. Burada yaptığı mülakatta Yıldız’ın bir hurdacı ile gelerek ilaç aldığını belirledi.

MARMARİS’TEKİ BÜTÜN HURDACILAR GEZİLDİ

Bunun üzerine polis Yıldız’a ulaşmak için Marmaris’te ne kadar hurdacı var hepsini tek tek gezmeye başladı. Yapılan çalışma sonucunda polis 10. hurdacı da Yıldız’ı buldu. Hurdacı H.A., Doğa Kaan Yıldız’ın yaklaşık 2 ay önce yanına geldiğini kendisini ifade edemediğini bu nedenle yanına alıp ona baktığını kimsenin de gelip aramadığını belirterek, "Dün akşam da rahatsızlandı onu doktora götürüp ilaç aldım. Ona kendi çocuğum gibi baktım" dedi.

AİLE ÖLÜSÜNÜ BEKLERKEN SAĞ TESLİM ALDI

Bunun üzerine polis hurdacıya gencin Adana’da oturduğunu zeka geriliği olduğu için evden çıktıktan sonra kaybolduğunu bir daha eve dönmediğini söyleyip Yıldız’ı hurdacıdan aldı. Polis Yıldız’ı Adana’ya ailesinin yanına getirdi. Kardeşini polisten teslim alırken duygulu anlar yaşayan ağabey Altan Yıldız, "Biz artık kardeşimizden umudu kesmiştik. Onun sağ bulunacağına ihtimal vermiyorduk. Ancak siz bize 2 ay sonra kardeşimizi sağ salim teslim ettiniz size çok teşekkür ediyorum. Allah polisimizi başımızdan eksik etmesin" diye konuştu.

Doğa Kaan Yıldız’ın, evden çıktıktan sonra otogardan bir otobüse binerek Muğla’ya oradan da Marmaris’i gittiği, burada hurdacı ile tanıştığı ve sürekli orada kaldığı öğrenildi.