Antalya’nın Alanya İlçesindeki yerleşim bölgesine yakın makilik ve tarım alanında çıkan yangın paniğe neden oldu. Rüzgarın etkisiyle büyüyen ve bir villanın bahçesine kadar gelen alevler, hava ve karadan müdahaleyle güçlükle kontrol altına alındı.

Kargıcak Mahallesi Dalkılıç mevkisindeki tarım alanında saat 11.00 sıralarında yangın çıktı. Şiddetli rüzgarın etkisiyle alevler kısa sürede muz bahçesi, sera ve makilik alana sıçradı. Çevrede oturanların haber vermesiyle Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya İtfaiyesi’ne ait 10 arazöz, 30 personel ve Alanya Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı 5 arazöz sevk edildi.

VİLLA YANMAKTAN KURTARILDI

Rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayılan alevler yerleşim yerlerini tehdit etti. Bu sırada jandarma ekibi olay yerine gelerek çevrede güvenlik önlemi aldı. Karadan yapılan müdahale yetersiz kalınca olay yerine bir yangın söndürme helikopteri sevk edildi. Büyüyen alevler bir villanın bahçesine kadar ilerledi. Hortumla yapılan müdahaleyle villa yanmaktan

son anda kurtarıldı.

ALEVLER YERLEŞİM YERLERİNE YAKLAŞTI

Olay yerine gelen Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya İtfaiye Müdürü Mehmet Oral, bölgede dün gece küçük çapta bir yangın çıktığını ve kısa sürede söndürüldüğünü ancak bu sabah yine aynı yerde ikinci bir yangının çıktığını söyledi. Kısa sürede büyüyen yangının hava ve karadan müdahalelerle kontrol altına alındığını belirten Oral, “Yangın çok geniş bir alana yayıldığı için kontrolü biraz güç oldu. Alevler evlerin çok yakınına kadar geldi ancak söndürüldü. Soğutma çalışmaları yapılıyor. Gece çıkan yangınla alakalı olabilir ancak nedeni hakkında bilgiye henüz ulaşamadık” dedi. Sera, çam ağaçları ve muz bahçelerinin yer aldığı 100 dönüm tarım ve makilik alan çıkan yangında zarar gördü.