Tekirdağ’da sürücüsünün alkollü olarak kullandığı ve trafiği tehlikeye düşürdüğü iddiasıyla takibe alınan araç, takip sırasında polis aracının kaza yapmasına ve bir polisin yaralanmasına sebep oldu.

Edinilen bilgiye göre, trafikte sürücüleri tehlikeye düşürdüğü ve alkollü olduğu ihbarı üzerine polis tarafından takibe alınarak durdurulmak istenen Rıdvan K., İstanbul yolu TOKİ kavşağından itibaren takibe alındı. Tekirdağ şehir merkezi girişindeki polisleri fark edince çevre yolu istikametine kaçan 59 KP 283 plakalı aracın sürücüsü Rıdvan K., Muratlı kavşağındaki barikatı geçerek Hayrabolu kavşağındaki ekiplerin ’dur’ ihtarına uymayarak polislerin üzerine aracını sürüp, Kanuni Sultan Süleyman bulvarında polis aracının kaza yapmasına sebep oldu. Kaza yapan 59 A 4128 plakalı polis aracındaki trafik polisi Yasemin K. yaralandı. Olay yerinden kaçan araç Aydoğdu Mahallesi Papatya Sokak’ta park edilmiş halde bulundu. Yaya olarak kaçan sürücü Rıdvan K. ise ikametinin yakınında yakalandı.

Olay yerine sevk edilen 112 ekiplerince Tekirdağ Devlet Hastanesi’ne kaldırılan trafik polisi Yasemin K.’nin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Kazaya sebep olan araç incelenmek üzere Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü otoparkına götürülürken, yakalanan Rıdvan K. ise ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.