Antalya’nın Alanya ilçesine bağlı Mahmutlar Mahallesi’nde 21 Ağustos’da cinayete kurban giden Alman Horvart çiftinin öldürülmesiyle ilgili tutuklu yargılanan Tarkan Cengiz ve Murat Çetin, dün son kez hakim karşısına çıktı. Zanlılar hakkında karar duruşmasında üç ayrı suçtan adeta ceza yağdı.

Ağustos ayı başında tatil için geldikleri Mahmutlar Mahallesi’ndeki Euro 5 Sitesi’nde bir daire kiralayan 65 yaşındaki Peter ve eşi 50 yaşındaki Kerstin Horvath’ın öldürülmesiyle ilgili ikinci dava dün Alanya Adliyesi’nde görüldü. Alman çiftin katil şüphelisi olarak tutuklu bulunan Tarkan Cengiz ve Murat Çetin, 1.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada ikinci kez hakim karşısına çıktı. Dava sonucunda zanlılar hakkında 3 ayrı karar verildi.Tarkan Cengiz’e "tasarlayarak adam öldürmek" suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet "yağma" suçundan 13 yıl, "kredi kartını izinsiz kullanmaktan "10 yıl ve 80 bin TL para cezası verildi. Murat Çetin’e ise "tasarlayarak adam öldürmekten" 2 kez ağırlaştırılmış müebbet "yağma" suçundan 13 yıl "kredi kartını izinsiz kullanmaktan "12 yıl ve 200 bin TL para cezasına çarptırıldı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Mahmutlar Mahallesi’ndeki Euro 5 Sitesi’nde daire kiralayan Peter ve eşi Kerstin Horvath’tan uzun süre haber alamayan Almanya’daki yakınları, durumu Türkiye’deki emniyet birimlerine bildirdi. 21 Ağustos Perşembe günü verilen adrese giden ekipler, 12 katlı apartmanın 10’uncu katındaki 40 nolu daireyi çilingire açtırdı. Evde yapılan aramada, çiftin cesetleri ayrı odalarda, yatak bazaları içinde bulundu. El ve ayaklarından iple bağlanmış, ağızları koli bandıyla kapatılmış çiftin, başlarına aldıkları darbe sonucu öldükleri tespit edildi. Güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, şüphelilerin cinayetten sabıkalı Tarkan Cengiz ve başka bir suçtan sabıkalı Murat Çelik olduğunu belirledi. İki şüpheli kısa sürede yakalanarak tutuklanmıştı.