Tez-Koop-İş Sendikası Alman firması REAL Hipermarketler Zinciri İşletmesi’nde çalışan işçilerin haklarını savunmak amacıyla Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı önünde eylem yaptı.

Tez-Koop-İş Sendikası, Alman firması REAL Hipermarketler Zinciri İşletmesi çalışanları ile birlikte REAL’in iflası açıklaması üzerine kıdem ve ihbar tazminatını alamadıkları iddiasıyla Kartal’daki Anadolu Adliyesi B Blok -4’üncü kata gelerek açıklamalarda bulundu.

“Real işçileri haklarını alana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” yazılı pankartla Anadolu Adalet Sarayı’na gelen kalabalık bir grup ellerinde “Real işçisi yalnız değildir”, “İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız” yazılı dövizlerle slogan attı.

Tez-Koop-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Genel Örgütlenme Sekreteri Çağdaş Duyar, “Sendikamızın toplu iş sözleşmesinin yetkisinin bulunduğu Beğendik Mağaza İşletmelerine ait Real Hipermarketler Zinciri’nde Temmuz ayı sonunda iflas işlemleri başlatılmış ve buna bağlı olarak yasalardan ve yürürlükteki toplu iş sözleşmesinden kaynaklanan kıdem tazminatı başta olmak üzere ücret ve sosyal haklar ödenmemiş yada eksik ödenmiştir” dedi.

Sendika tarafından hukuki sürecin başlatıldığını belirten Duyar, “Sendikamız Tez-Koop-İş, REAL’de çalışan üyelerimizin yasalardan ve toplu iş sözleşmesinden doğan haklarının geciktirilmeden ödenmesi için başlatılan hukuki süreci yakından takip etmekte ve bu süreçte üyelerimizin herhangi bir zarara uğramaması için mücadele kararlılığını sürdürmektedir. Tez-Koop-İş Sendikası olarak REAL işçileri tüm haklarını alana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Sendika üyeleri ve REAL çalışanlarından oluşan grup açıklamanın ardından adliyeden ayrıldı.