Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde, Kobani olaylarını takip eden İran televizyonu Press TV muhabiri Serena A. Shim’in hayatını kaybettiği kazada, savcılık soruşturmasının tamamlandığı bildirildi.

İran asıllı Amerikalı gazeteci Shim’in hayatını kaybettiği kazanın ardından soruşturma başlatan Suruç Cumhuriyet Savcılığı, soruşturmayı tamamlayarak, iddianameyi Suruç Sulh Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. Hazırlanan iddianamede, beton mikseri şoförü Şükrü Salan hakkında ‘taksirle ölüme neden olma’ suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istendi. Dosyaya giren bilirkişi raporu ve Suruç Jandarma Trafik Tim Komutanlığı’nın hazırladığı kaza tespit tutanağında, yaralı olarak kurtulan kameraman Judy İrish’in kullandığı 31 AES 18 plakalı otomobilin kavşağa hızlı girdiği, Şükrü Salan’ın kullandığı beton mikseri ile çarpışmanın da İrish’in kullandığı aracın kavşağa hızlı girişi sırasında yaşandığı kaydedilmişti. Tutanakta, kazaya karışan otomobilin hız ibresinin saate 70 kilometreden fazla bir noktada olduğu bilgisi yer almıştı. Tutanakta, Shim’in içinde bulunduğu otomobilin kusurlu olduğu kaydedilmişti.

Suruç Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülecek davanın ilk duruşmasının Mart ayında yapılacağı belirtildi. Gazeteci Serena A. Shim ve kameraman Judy İrish’in bulunduğu otomobil, merkezi İstanbul’da bulunan bir inşaat şirketine ait beton mikseri ile çarpışmış, 19 Ekim günü yaşanan olayda muhabir Shim yaşamını yitirirken, kameraman İrish ağır yaralı olarak otomobilden çıkarılmıştı.