Ankara polisinin Başkent ve Diyarbakır’da düzenlediği operasyonda piyasa değeri 750 bin lira olan 36 bin 850 adet ecstasy hap ele geçirildi. Operasyonda 1’i asker toplam 6 kişi gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü uyuşturucu tacirlerine yönelik Ankara ve Diyarbakır’da operasyon düzenledi. Ankara Emniyeti’nden operasyona ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre, şüphelilerden H.Ç’nin 20 Kasım’da Ankara’ya uyuşturucu getirmek için Diyarbakır’dan uçakla İstanbul’a gittiği, İstanbul’a gitmeden Ankara’da uyuşturucu ticareti yapan kişilerden para topladığı ve uyuşturucu temini için hazırlık yaptığı tespit edildi.

RANDEVU YERİ AHMETLER POSTANESİ

Şüpheliler arasında geçen görüşmelerin incelenmesinin ardından kişilerin temin ettikleri uyuşturucu maddelerini Ankara’ya getirdiği, satış ve parasal konular için ise Çankaya’daki Ahmetler Postanesi önünde randevulaştıkları bilgisine ulaşıldı. Bunun üzerine Ankara Emniyeti hemen harekete geçti.

Randevu yerine ilk olarak şüphelilerden A.Y. ve B.K. geldi. Bulundukları otomobilden etrafı süzen şüpheliler bir süre sonra hareket ederek, İncesu Caddesi’nde durdu. Birkaç dakika sonra şüpheli H.Ç. ve U.Ç. diğer şüphelilerin yanına geldi ve diğer şüphelilerin bulunduğu araca bindi. Bunun üzerine polis araçtaki şüphelileri yakaladı.

POLİSTEN ŞÜPHELİNİN EVİNE BASKIN

Şüphelilerin olay yerine geldikleri 2 otomobilde yapılan aramada, vites kutusunun bulunduğu bozuk para bölümünde daralı 12.60 gram gelen toz esrar maddesi ele geçirildi. Şahısların üzerlerinde ve otomobillerinde yapılan aramalarda başka suç unsuruna rastlanılmaması üzerine uyuşturucuların şüpheli H.Ç’ye ait ikamette bulunabileceği değerlendirildi. Bunun üzerine zanlının Çankaya ilçesi Göktürk Mahallesi’nde bulunan ikametine operasyon düzenlendi.

Yapılan aramada, 12 bin ecstasy hap, 68 gram ağırlığında toz halinde parçalanmış vaziyette ecstasy hap ile 23,39 gram toz esrar maddesi ele geçirildi. Uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen toplam 9 bin lira para ele geçirilerek muhafaza altına aldı.

6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Olayla ilgili şüpheliler H.Ç., A.Y., B.K. ve U.Ç. yakalandı. Şüphelilerden asker olduğu tespit edilen U.Ç. ise gerekli yasal işlemlerin yapılabilmesi amacıyla Merkez Komutanlığı’na teslim edildi.

Soruşturma kapsamında yapılan teknik takip çalışmalarında şüpheli H.Ç’nin ele geçen suç unsurlarını Diyarbakır’da ikamet eden hedef şüpheli A.P.’den temin ettiği tespit edildi. Şüphelinin Diyarbakır’daki ikametinde yapılan aramalarda ise toplam 24 bin 850 ecstasy uyuşturucu hap ele geçirildi. Olayın ardından şüpheli A.P. de yakalandı.

Ankara ve Diyarbakır’da yapılan operasyon kapsamında ele geçen toplam 36 bin 850 sentetik uyuşturucu ecstasy hapların piyasa değerinin yaklaşık 750 bin olduğu bildirildi.