ANKARA (İHA) – Başkent’te İvedik Organize Sanayi Bölgesi’nde buz üretimi yapılan iş yerinde meydana gelen patlamada 3’ü ağır 5 işçi yaralanırken, çevreye yayılan yoğun gazdan etkilenen 4 kişi de hastaneye kaldırıldı.

Olay, İvedik Organize Sanayi Bölgesi 1390. Sokak’taki "Buzbuz" isimli buz üreten iş yerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 01 EP 230 plakalı karbondioksit yüklü tankerden boşaltma yapıldığı sırada gaz boşaltma hortumunda basınçtan dolayı patlama meydana geldi. Patlamada 3’ü ağır 5 kişi yaralanırken, sokağı yoğun sis bulutu kapladı. Vatandaşlar sis bulutu nedeniyle imalathaneye yaklaşamazken, olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi gönderildi. Yaralılara ilk müdahale olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından yapıldı. Çevre iş yerlerindeki 4 kişi de yoğun gazdan etkilenerek çevredeki hastanelere götürüldü. Gaz ve yoğun sis bulutu nedeniyle sokak giriş çıkışlara kapatıldı. Bazı itfaiye erleri de gazdan etkilenirken, sağlık ekipleri herhangi bir zehirlenme durumuna karşı hazır bekletildi. Bu arada polis çevrede yoğun güvenlik önlemleri aldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, patlamanın yaşandığı imalathaneye gelerek yetkililerden bilgi aldı. Ağbaba, daha sonra basın mensuplarına açıklamada bulundu. Yaralanan işçilere geçmiş olsun dileklerinde bulanan Ağbaba, “Şuan ölü yok, bu sevindirici. Patlama diye geçiyor ama aldığımız bilgilere göre patlama değil. Bir ihmalden, gazın yayılmasından dolayıdır. Olayı izleyen komşular yaralandı. Umarım ölen olmaz, bu kaza ufak bir hasarla atlatılır. Tüm esnafa geçmiş olsun. Buz imalatçısını suçlamadan bu olayı araştırmak lazımdır. Bu konuda yetkililere önemli görevler düşüyor. İhmal nerde? Acaba gazı bağlayan işçide mi yoksa araçta mı arıza var? Net bir şekilde ortaya koymak lazım” dedi.